Nieuw kunstwerk aan Anne Frankschool.

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 08:59

Op 23 september onthullen burgemeester Reini Melissant-Briene en kinderburgemeester Lolia Hammed - leerling van de Anne Frankschool - het nieuwe kunstwerk aan de buitengevel van de Anne Frankschool. In 2021 bestond de school 60 jaar. Ter ere van dit jubileum kreeg fotograaf Johannes van Camp de opdracht een kunstwerk te ontwerpen .

‘Een verbindend kunstwerk op de gevel van de school in het hart van de oudste en reeds grotendeels vernieuwde wijk van de stad; de Haarwijk. Met de uitgesproken wens om in een steeds veranderende wereld elkaar met aandacht te blijven ontmoeten. Ook de vijf kernwaarden van de school moeten er in terug komen’. Dat was de opdracht die Van Camp mee kreeg van de directeur van de school, Sanne Hooimeijer.

De Latijnse wapenspreuk in het Gorcumse stadswapen ‘Fortes Creantur Fortibus’ (‘Sterken brengen Sterken voort’) is door Van Camp verankerd in het ontwerp met de vijf letters S T E R K.
Van Camp: ‘Met een eigen kleur en gebaar verwijzen deze letters naar de kernwaarden van de school: Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit. Ook werden alle 160 kinderen van de school door mij geportretteerd en verwerkt in het zeven meter lange fotowerk. Zo werden zij onderdeel van het kunstwerk’

De onthulling van het kunstwerk door de burgemeester is op 23 september om 13:15 bij de Anne Frankschool aan de Ganzewei 10.


«   »