Open azc dag 24 september

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 10:13

Op de Open azc dag openen veel azc’s hun deuren. Je kunt op die dag bewoners van de azc’s ontmoeten en een indruk krijgen van het dagelijks leven in een azc. De Open azc dag is een jaarlijks initiatief van het COA, de IND, VluchtelingenWerk Nederland en de DT&V. 

Kom op Burendag een kijkje nemen op de COA opvanglocatie aan de  Vroedschapstraat 15 en ontmoet de bewoners. Met rondleidingen en verschillende activiteiten krijg je een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum.

Met de Open azc dag worden Nederlanders uitnodigen om asielzoekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Tijdens deze open dag zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Medewerkers en bewoners laten zien dat er in en buiten het azc tal van activiteiten en programma’s zijn waar de bewoners dagelijks aan kunnen meedoen.

Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op de opvanglocatie: de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

 Op 24 september staat de deur van azc Gorinchem van 13.00 – 16.00 uur open.


«   »