Syndion opent nieuwbouw dagbestedingslocatie DAC Gorcum aan Kennelweg in Gorinchem

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 11:49

De nieuwbouw van DAC Gorcum, een dagbestedingslocatie van Syndion, aan de Kennelweg 4 in Gorinchem is afgerond. De cliënten en medewerkers namen maandag 19 september hun intrek in het nieuwe gebouw. Vrijdag 30 september wordt de opening van het nieuwe pand van 15.30 uur tot 17.00 uur feestelijk gevierd.

DAC Gorcum is een dagactiviteitencentrum van Syndion, een organisatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bij DAC Gorcum worden arbeidsmatige en belevingsgerichte activiteiten aangeboden aan mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De cliënten van DAC Gorcum zijn kwetsbaar en vragen dan ook om een intensieve begeleiding en zorg, veel nabijheid en bescherming. Het nieuwe DAC Gorcum is een modern gebouw dat volledig is toegespitst op de moderne manier van begeleiden.

DAC Gorcum was voorheen gevestigd aan de Valkeniersweg, een paar honderd meter verderop in de wijk. Het pand aan de Valkeniersweg dateert uit 1974 en was dermate verouderd dat renovatie niet mogelijk was. Nieuwbouw op dezelfde locatie was vanwege de kwetsbare doelgroep niet wenselijk; dit zou namelijk betekenen dat de cliënten meerdere keren zouden moeten verhuizen. Door de sloop van de voormalige Rollebol, kinderdagcentrum van Syndion, kwam er een prachtige locatie vrij aan de Kennelweg voor de nieuwbouw van DAC Gorcum. Zo konden cliënten, tot de nieuwbouw was gerealiseerd, gebruik blijven maken van het pand aan de Valkeniersweg en hoefden ze maar één keer te wennen aan een nieuw onderkomen.

Syndion. Doen we samen

Syndion is een zorgaanbieder die mensen met een beperking ondersteunt zodat zij op hun eigen manier kunnen deelnemen aan de samenleving en zelf keuzes kunnen maken.

De vraag van de cliënt is bepalend voor het aanbod van Syndion. Syndion biedt ondersteuning bij wonen, scholing en dagbesteding in drie regio’s: Drechtsteden, Alblasserwaard en het Rivierengebied.

Kijk ook op www.syndion.nl.


«   »