Herdenking bij Joods monument

Gepubliceerd op 22 september 2022 om 10:42

De Anne Frankschool, de J.P. Waale school en OBS Dalton van de Meander Scholengemeenschap hielden deze week hun jaarlijkse herdenking bij het Joods Monument aan het Melkpad. Deze scholen adopteerden dit monument een jaar na de  oprichting ervan.

In september wordt bij het Joods Monument aan de Melkheul een plechtigheid gehouden, waarbij de kinderen van groep 8 betrokken zijn. Aandacht voor vrijheid en respect is immers iets van iedereen én van alle dag.

Dinsdagavond kwamen de leerlingen van de groepen acht van de drie scholen van de Meander Scholengemeenschap bij elkaar, samen leraren en andere belangstellenden.  Ook burgemeester Reinie Melissant was hierbij aanwezig. Burgemeester en leraren legden kransen bij het monument, de kinderen maakte een cirkel om het monument met bloemen.

Georgios Lazakis leidde de avond in met verhaal en gedicht. Ook de kinderen lazen gedichten voor. Het was een plechtige bijeenkomst.

Des te groter was werd de bijeenkomst tegen het einde toen een dronken lor met veel geschreeuw en opmerkingen de plechtigheid kwam verstoren. Hij schold iedereen uit en wilde bier hebben,

Helaas waren er geen politie of BOA's aanwezig om hierbij in te grijpen.  De man kon tot het eind de herdenking, tot ergernis van velen de herdenking blijven verstoren. Jammer en een rot voorbeeld voor de leerlingen.

foto: GP-buro


«   »