Stichting Speelgoedbank Gorinchem gaat het beleid aanpassen

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 10:47

Wat gaat dit betekenen?

1. De eerste aanpassing is het verhogen van de gebruikerscriteria, hiermee wordt aanmelden bij ons toegankelijker en kunnen meer gezinnen bij ons terecht. Als minima gezinnen zich willen inschrijven bij Speelgoedbank Gorinchem, dan wordt er berekend hoeveel leefgeld zij overhouden aan het eind van de maand (na aftrek van de vaste lasten).

Als dat leefgeld onder een bepaald bedrag is, afhankelijk van de gezinssituatie, dan kan dat gezin zich inschrijven en hebben ze recht op alle diensten die de Speelgoedbank biedt. Het maximale bedrag aan leefgeld is verhoogd waardoor meer mensen zich kunnen aanmelden. Dat bedrag is nu 200 euro per huishouden, daarbij wordt 125 euro per persoon gerekend. “We zien de laatste tijd een snelle stijging in aanmeldingen,” Aldus Coby Dekker, Voorzitter Stichting Speelgoedbank Gorinchem. “Er was ook steeds meer vraag van gezinnen die net buiten ons kader vielen.” Doormiddel van de verhoging wordt het kader groter en kunnen meer gezinnen hulp krijgen waar ze het nodig hebben

2. Opa’s en Oma’s kunnen ook krap in de kas zitten, dan is het ook fijn om af en toe een cadeautje te kunnen halen voor hun kleinkinderen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten. Die opa’s en oma’s kunnen bij de Speelgoedbank cadeautjes halen voor kinderverjaardagen, feestdagen of als ze gezellig op visite gaan.

3. Speelgoedbank Gorinchem biedt nu ook speelgoed voor dementerende mensen, zo kunnen mensen met dementerende familie of partners een puzzeltje of ouderwets spelletje komen halen. Want ook dementerende mensen heb soms behoefte aan wat speelgoed.

Met deze aanpassingen is de Stichting Speelgoedbank Gorinchem dus toegankelijker voor een heleboel mensen!


«   »