Home » Diversen » Veiligheidsmarkt drugs

Veiligheidsmarkt drugs

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:14

Gemeente Gorinchem zet zich met partners in de stad in voor een veilige leefomgeving. Daarom houdt de gemeente woensdag 11 mei van 10:00 uur tot 17:00 uur op de Gildenweg een veiligheidsmarkt. Deze markt staat in het teken van drugs. Drugs en drugscriminaliteit komt overal in Nederland voor. Helaas ook in Gorinchem.

Hennepkwekerij

Tijdens de veiligheidsmarkt kunt u een kijkje nemen in een speciale container waarin een hennepkwekerij te zien is. Ervaar zelf wat een hennepkwekerij is en hoe deze drugs ruikt. Leer wat de gevaren kunnen zijn voor de omgeving. Leer hoe u signalen van drugs of drugshandel kunt herkennen. En vooral wat u met die signalen kunt doen. Ook is het mobiele media lab van de politie aanwezig. In een grote vrachtauto kunt u informatieve filmpjes bekijken en meer informatie krijgen over drugs en drugscriminaliteit. Naast de politie werken aan deze actie netbeheerder Stedin en diverse (zorg)organisaties uit de stad of regio mee.

Wat kunt u doen bij een vermoeden?

Wilt u nu alvast meer weten over drugscriminaliteit en wat u kunt doen? Bezoek dan eens de website Nietondermijnneus.nl. Heeft u vermoedens van drugshandel of drugscriminaliteit in uw buurt? Of wilt u met ons verder praten over dit onderwerp? Neem dan contact op met team Veiligheid en Toezicht van gemeente Gorinchem via 14 0183 of bel met de politie via 0900 8844.

Liever anoniem uw signalen van (drugs)criminaliteit delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.


«   »