Home » Diversen » Nationale Herdenking

Nationale Herdenking

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:24

Woensdag 4 mei de jaarlijkse Nationale Herdenking bij het monument aan de Buiten de Waterpoort gehouden. Nadat twee jaar de herdenking niet kon plaatsvinden, kon deze dit jaar weer doorgaan zoals voorheen. De herdenking werd door velen bijgewoond. Het landelijke thema was dit jaar “Vrijheid in Verbondenheid”. Hierbij herdenken we iedereen, burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn omgekomen door oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De herdenking ving aan in de Grote Kerk.  Burgemeester Reinie Melissant, Mohammed Bouchrouche van Centraal Punt en voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Michel den Uijl hielden toespraken. Kinderburgemeester Lolia Hammed las een gedicht voor.

Vervolgens trok men richting Buiten de Waterpoort waar inmiddels ook andere belangstellenden zich verzameld hadden. Hier luidde de klok die vlak bij het monument staat. Na twee minuten stilte, waarna de gemeentelijke krans en overige bloemen en kransen werden gelegd.


«   »