Home » Diversen » Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Gepubliceerd op 11 mei 2022 om 10:48

Dinsdagavond 10 mei wordt Kynologenclub Gorinchem en Omstreken verrast met een onverwachts bezoek van burgemeester Melissant. Reden van haar komst: het uitreiken van de Koninklijke Erepenning voor het 100-jarig bestaan van de club. Kynologenclub Gorinchem en Omstreken, opgericht in 1921, is de enige door de Raad van Beheer op kynologisch gebied erkende vereniging in deze regio. De vereniging heeft als doel liefhebbers van (ras)honden bij elkaar te brengen.

Erkende vereniging

Door de jaren heen is de vereniging steeds een trefpunt geweest van mensen die van het houden van (ras)honden een hobby hebben gemaakt. Door de explosieve groei van het aantal honden in Nederland, gedurende de laatste jaren, heeft de vereniging er een belangrijke taak bij gekregen; het geven van informatie over de aanschaf en hulp bij de opvoeding van de hond.

Waardering voor eeuw bijzondere diensten

Burgemeester Melissant omschreef Kynologenclub Gorinchem e.o. als een zeer actieve vereniging die voor alle 500 leden wel iets te bieden heeft. Laagdrempelig is dankzij het lage cursusgeld. En dat dit alles natuurlijk niet mogelijk zou zijn zonder de bestuursleden en zonder alle trainers, die op vrijwillige basis hun kennis en enthousiasme inzetten voor de club. Trainers die stuk voor stuk gecertificeerd zijn, een grote passie hebben voor honden en van deze club een professionele vereniging hebben gemaakt. Uit naam van Koning Willem-Alexander reikte de burgemeester de Koninklijke Erepenning uit als waardering voor een eeuw bijzondere verdiensten.

Gecertificeerd

Kynologenclub Gorinchem e.o. verzorgt nascholingsdagen voor Kynologisch Instructeurs en organiseert lezingen en workshops op het gebied van Kynologie. Ook worden landelijke wedstrijden op het gebied van Agility, Obedience en Flyball georganiseerd. Neemt de club Obedience examens af. En vindt eens per jaar de Clubkampioenschapsdag plaats met een combinatie van al deze onderdelen gecombineerd met een exterieur keuring. Iedereen met en zonder hond mag lid worden van de club gelegen aan de Haarweg 31a in Gorinchem.

Uitgestelde uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke Erepenning kon in 2021 vanwege de coronamaatregelen destijds niet doorgaan. Wel ontvingen in september 2021 drie leden van de Kynologenclub een koninklijke onderscheiding.  


«   »