Home » Diversen » Heerlijk Buiten de Waterpoort? Ja en Nee!

Heerlijk Buiten de Waterpoort? Ja en Nee!

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 13:03

Zondag hadden we opnieuw prachtig weer. Dat kon je Buiten de Waterpoort ook goed zien. Vele Gorkumers zochten de Merwede op. Op de fiets, wandelend of om lekker te gaan zitten, de blik op de rivier. Heerlijk om de zondag zo aangenaam mogelijk door te brengen. Meerdere Viking cruiseschepen wisselden met elkaar aan de aanlegsteiger. Motorbootjes, rubberboten en jachten zorgden op de Merwede voor aangename vergezichten. 

Er waren echter ook watersporters die goed hun best deden om dit plezier telkens weer wisten te storen. Dat waren de bezitters van de Skiets. We kunnen ons best voorstellen dat de jetski eigenaren er veel plezier aan beleven, maar om als bezoeker van het terrein Buiten de Waterpoort zo’n beetje elke twee minuten er een vlak langs de kade en het strand zien racen met het nodige kabaal, vaak is het steeds dezelfde skiër, dan ben je geen liefhebber of watersporter meer. Het woord “Uitslover” is dan Buiten de Waterpoort een veel gehoorde opmerking. Over de toegewenste ongelukken aan de Jet skiërs wil ik het hier niet eens hebben.

De Merwede is zo groot, er is genoeg plaats op de rivier waar je niemand stoort en toch een hoop plezier kan beleven aan je Jetski.


«   »