Home » Diversen » Illustrator Kees de Boer leest voor uit eigen werk: ‘Maar eerst ving ik een monster’

Illustrator Kees de Boer leest voor uit eigen werk: ‘Maar eerst ving ik een monster’

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 12:57

Illustrator Kees de Boer is zaterdag 11 juni te gast bij Bibliotheek Gorinchem centrum. Tussen 10.30 en 11.30 uur leest hij voor uit het populaire prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Ook legt Kees uit hoe de tekeningen in het boek, allemaal van zijn hand, tot stand zijn gekomen. Eerder dit jaar werd het boek verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022.

Maar eerst ving ik een monster
Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden. 

Over Kees de Boer
Kees de Boer (1965) is illustrator en striptekenaar. Hij begon zijn stripcarrière bij Eppo en Wordt vervolgd. Inmiddels verschijnen zijn strips in allerlei verschillende tijdschriften. Sinds 1996 tekent hij ook voor kinderboeken. Met zijn illustraties is hij hofleverancier van de boeken van Tjibbe Veldkamp.

In het kort
Wat:            Illustrator Kees de Boer leest voor…
Wanneer:    Zaterdag 11 juni
Tijd:             10.30 tot 11.30 uur
Waar:          Bibliotheek Gorinchem centrum
Toegang:     Gratis, aanmelden is niet nodig


«   »