Home » Diversen » Gastgezin gezocht in Gorinchem e.o.

Gastgezin gezocht in Gorinchem e.o.

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 15:57

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Yun-Yun uit Taiwan die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Gorinchem of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Uitwisseling naar Nederland

Yun-Yun doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

Wie is Yun-Yun?

Yun-Yun is een enthousiaste en nieuwsgierige student van 16 jaar uit Taiwan. Haar grootste passie is muziek. Zij speelt Erhu wat een typisch Chinees strijkinstrument is. Andere hobby’s zijn tekenen en schilderen. Yun-Yun vindt dit erg prettig om te doen, zodat zij haar creativiteit kwijt kan. Verder vindt ze het leuk om in haar vrije tijd te lezen of televisie te kijken. Voornamelijk Anime is onmisbaar in haar leven.

Yun-Yun gaat graag op reis met haar familie, zo zijn ze samen al eens naar Thailand geweest. “Ik wil mijn uitwisseling in Nederland doen vanwege de geschiedenis en de cultuur. Ook wil ik graag Nederlands leren spreken en internationale vrienden maken. Het lijkt mij ook leuk om anderen iets te kunnen leren over de Taiwanese cultuur.” Leer Yun-Yun beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Wie biedt Yun-Yun een gezellig thuis in Nederland? 

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. 

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Yun-Yun, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.


«   »