Home » Diversen » Kinderambassadeurs willen veiligheid bij school

Kinderambassadeurs willen veiligheid bij school

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 09:22

De kinderen van de KBS Mariëngaarde aan de Schepenenstraat zijn het zat. Zij voelen zich steeds onveiliger rond hun school. Deze onveiligheid komt van de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen en halen. Zijn blijven daarbij veel oor de school staan wachten. De kinderen voelen zich bij deze onnodige drukte niet veilig.

En het blijft niet alleen bij brengen/halen. De ouders blijven ook nog eens lang praten met elkaar. Er wordt zelf wel eens een potje gekaart. Ze hebben nu samen een filmpje gemaakt waar zij hun ongenoegen laten horen. Zij hopen hiermee de auto-ouders wakker te schudden. Hun moto is: "Kom met de fiets of lopend naar school en laat de auto thuis. Dat is namelijk duurzamer, veiliger en gezelliger."

Er is zelfs een prijs te winnen. De klas, waarvan de meeste leerlinge fietsen of lopend naar school komen kunnen deze prijs winnen. het is te hopen dat er veel kinderen weigeren om met de auto naar school gebracht te worden. "Ik wil met de fiets, want anders kan onze klas geen prijs winnen." wordt misschien we een veel gehoorde kreet bij het ontbijt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.