Home » Diversen » Nationale Klimaatweek 2022

Nationale Klimaatweek 2022

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 12:01

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we van 31 oktober t/m 6 november 2022 opnieuw de Nationale Klimaatweek.

In 2022 waren er al 142 klimaatburgemeester in diverse gemeenten van het land. In Gorinchem kennen we het begrip Klimaatburgemeester nog niet. Dat willen we in 2022 verandering in brengen.

Wat zijn Klimaatburgemeesters?

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Het zijn voorbeelden in hun gemeente en inspireren anderen om óók het klimaat te gaan helpen.

Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters.

Wil jij actief bijdragen aan een groener Nederland? Druk op de blauwe knop en geef je nú op als de Klimaatburgemeester van jouw gemeente. We zetten de Klimaatburgemeesters tijdens de Nationale Klimaatweek graag in de spotlight om anderen te inspireren.

Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen. Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.

Klimaatsupporter

Klimaatsupporters zijn bedrijven, decentrale overheden, instellingen en stichtingen. Maar bijvoorbeeld ook een sportvereniging, de wijkvereniging of een andere samenwerkingsvorm. Met elkaar zetten we ons in voor een beter klimaat! Klimaatsupporter ben je het hele jaar door. Tijdens de Nationale Klimaatweek laat je zien wat jouw organisatie allemaal doet, om anderen te inspireren en te activeren!

Ben jij de Klimaatsupporter die we zoeken? Druk op de groene knop.

Meer informatie

Ga naar:  nkw2022.nl


«   »