Home » Diversen » B-boy Ozzi (Utrecht) en B-Girl Cha-Ja (Gorinchem) winnen voorronde voor WK Breakdance, de Red Bull BC One Cypher Holland in Rotterdam

B-boy Ozzi (Utrecht) en B-Girl Cha-Ja (Gorinchem) winnen voorronde voor WK Breakdance, de Red Bull BC One Cypher Holland in Rotterdam

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 09:33

Afgelopen zondagavond kregen 16 B-Boys en 8 B-Girls gedurende Red Bull BC One Cypher Holland de kans het laatste ticket voor het Red Bull BC One World Final in New York te bemachtigen. Red Bull BC One is de grootste en meest prestigieuze een-tegen-een breakding-competitie van de wereld. Ieder jaar strijden duizenden dansers wereldwijd in een van de 80 qualifiers om een plek in de World Final.

Fotograaf Krediet:Maurice van der Meijs / Red Bull Content Pool

New York: breakdance bakermat
Na een reeks spectaculaire battles bekroonde de jury de twee meest veelzijdige en muzikale breakers tot de winnaars. B-Boy Ozzie, Oscar Starink uit Utrecht (25 jaar): "Het is een van de dingen die nog op mijn bucketlist staat en zeker als B-Boy is New York natuurlijk de plek om te zien en om te dansen tijdens de Red Bull BC One World Final.. dat voelt echt nog onwerkelijk eigenlijk!".

Red Bull Content Pool

B-Girl Cha-Ja, Janelle Dongen, uit Gorinchem (22 jaar)"Het is supertof, van alle winsten die ik kon hebben, wilde ik deze het allerliefst. Ik heb veel battle training gedaan en dan hoop je de progressie te zien. We gaan groot uitpakken in New York, ik heb er zin in.".

Tickets naar New York
De winnaars van de Red Bull BC One Holland Cypher gaan door naar de volgende ronde de Red Bull BC One Last Chance Cypher op donderdag 10 november in New York. Samen met 36 andere wereldwijde voorronde-winnaars wordt daar om de allerlaatste wildcard gestreden die recht geeft om deel te nemen aan de Red Bull BC One World Final op 12 november, het hoogste podium van de Red Bull BC One.

Nederlandse delegatie
Gisteren werd tijdens de cypher bekend gemaakt dat de Nederlandse B-Girl India (16 jaar, Den Haag) en B-Boy Lee (21 jaar, Amsterdam) zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de Red Bull BC One World Final line-up. Met inmiddels 4 aanwezige breakers in New York is Nederland dus ruimschoots vertegenwoordigt.

Nederlandse kansen op Olympische Spelen
Door de toevoeging van breaking aan het Olympisch programma groeit de zichtbaarheid en populariteit van de sport. Tijdens de Olympische Spelen in 2024 liggen er kansen voor Nederlandse breakers. Ons land staat wereldwijd bekend om goede B-boys, B-girls en toonaangevende crews als The Ruggeds en de HustleKidz. Zo heeft breaker Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final drie keer gewonnen, in 2014, 2017 en 2019. Hij is hiermee de enige danser ooit dit de titel drie keer in de wacht sleepte.

Het event online terug te kijken via YouTube en Facebook en werd opgezet in samenwerking met Topsport Rotterdam.


«   »