Nieuwe expositie in het Natuurcentrum

In het restaurant van het Natuurcentrum hangen foto’s van Anika Slob. Anika maakt tijdens haar wandelingen door de polders foto’s van het prachtige polderlandschap, met het water, de molens en de Hollandse luchten.

Lees meer »

Feestelijke haren en vragenuurtje JongJGZ

Op woensdag 14 december van 10:00 tot 12:00 uur verzorgen Daniëlle, Manninne en Ellen samen een feestelijke en informatieve ochtend in het PeuterCafé. Komen jullie ook? Ellen de Klein is deze ochtend van 10:30 tot 11:30 uur aanwezig in het PeuterCafé voor het maandelijkse vragenuurtje van JongJGZ.

Lees meer »

De Bibliotheek AanZet trapt af met de app Bookarang: boekentips op maat!

Lezers hebben vaak last van de overweldigende keuze aan boeken. De Bibliotheek AanZet heeft daarom de app Bookarang op haar website gelanceerd. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kunnen bezoekers hierdoor gemakkelijk online literatuur zoeken en het aanbod personaliseren. De Bibliotheek AanZet is de eerste Nederlandse bibliotheek die gebruikmaakt van Bookarang om bezoekers te inspireren, het leesplezier te bevorderen en zoveel mogelijk van de collectie uit te lichten. 

Lees meer »

Ingebruikname nieuwe zonnepanelen

Speeltuinvereniging Lingewijk is één van de weinig overgebleven, grote buitenspeeltuinen in de regio en het hele jaar geopend. De ruim 3.350m2 grote speeltuin is ruim ingedeeld waar kinderen van alle leeftijden op 24 speeltoestellen ongedwongen kunnen rennen en spelen. Ook voor de kleinste kids is er een mooie hoek met speeltoestellen. De speeltuinvereniging kent verder een 4.500m2 sportveld en een mooi verenigingsgebouw.

Lees meer »

Les in burgerschap

De Gomarus scholengemeenschap en het Omnia college kwamen maandag 21 november bij elkaar voor een Les in burgerschap. Les in burgerschap betekent dat gelijkwaardigheid, begrip voor anderen en het afwijzen van discriminatie in de klas aan de orde komen. Twee verschillende scholen leren met, van en over elkaar.

Lees meer »

Voedselbank bij Plus Elbert van den Doel

Vrijwilligers van de Voedselbank staan vrijdag 25 november bij PLUS met een mooie actie. Wanneer u bij hen een donatie aflevert voor de Voedselbank dan ontvangt u daarvoor een bedrag. Dit bedrag bestaat uit een zakje chocolademunten.

Lees meer »

Drinkwater wordt duurder in 2023

Het komende jaar kost duizend liter drinkwater 1,45 euro. Het vastrechttarief in 2023 is 83,66 euro. Deze bedragen zijn inclusief belastingen. Voor een gemiddeld huishouden gaan de kosten voor drinkwater zo’n 2,15 euro per maand omhoog. Daarmee kost drinkwater in 2023 ongeveer 18,75 euro per maand. Wat klanten precies betalen, hangt af van het watergebruik en de samenstelling van het huishouden.  

Lees meer »