Geslaagde doemiddag techniekhavo op Calvijn en Gilde

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 09:59

Woensdag 1 februari was de doemiddag techniekhavo van CVO-AV voor de groep 8 leerlingen uit de regio. Deze kennismaking met de techniekhavo was te volgen op twee locaties: de Calvijn in Hardinxveld-Giessendam en op Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem. 

Met veel plezier, kunde en toewijding hebben de leerlingen een zelfrijdende auto in elkaar gezet. De leerlingen werden geholpen door de techniekdocenten maar een aantal leerlingen hadden al behoorlijk wat technische vaardigheden om zelf aan de slag te gaan. 

Na afloop van de techniekles werden de autootjes getest om tegen elkaar te racen in de gangen van de school. Uiteindelijk gingen de leerlingen met voldoening naar huis met het zelfgebouwde autootje en kregen ze ook nog een rugzak mee naar huis. 

Techniekhavo is een havo met toegepaste techniek, dat aansluit bij het bedrijfsleven en een overstap naar een technische hbo-opleiding makkelijker maakt. Op de locaties Calvijn en Gilde kunnen leerlingen zich inschrijven voor het eerste jaar van deze opleiding.

foto: Doranny Kranendonk


«   »