Expositie Liesbeth Hagen bij Natuurcentrum

Gepubliceerd op 27 februari 2023 om 09:25

Liesbeth Hagen: “Mijn inspiratie voor deze schilderijen komt voort uit mijn liefde voor de natuur die ik heb ontwikkeld tijdens mijn tienjarig verblijf in Denemarken en Zweden.

Eenmaal terug in Amsterdam, miste ik het buitenleven en ik ben daarom op latere leeftijd naar Frankrijk verhuisd, waar ik op het platteland woon en in mijn atelier ruimte heb om grote schilderijen te maken.

Van jongs af aan ben ik bezig met verschillende vormen van kunst. Ik ben als goudsmid begonnen en eenmaal terug uit Scandinavië ben ik naar de Academie voor Beeldende Kunsten gegaan, waar ik de richting Vrij Schilderen koos. Vervolgens heb ik als documentairemaker gewerkt. De invloed van mijn schilderwerk op mijn films is duidelijk, veel aandacht voor kadrering en kleur en hoewel je een schilderij niet in een ‘split-minute’ maakt zijn veel van mijn schilderijen een momentopname en in die zin heeft de beweging en diepte die ik erin leg weer een link met mijn vroegere filmwerk. Maar ook probeer ik de rust van de natuur te vangen, zoals in ‘Herinnering aan het Noorden’, het schilderij dat op de aankondiging staat.”

De olieverfschilderijen hangen tot eind februari in het Natuurcentrum en zijn te koop (prijzen variërend van €385,- tot €1650,-).

Om de twee maanden is er nieuw beeldend werk (foto’s of schilderijen van natuur) te zien.


«   »