Basisschoolleerlingen zamelen klein elektronisch afval in tijdens de E-waste Race

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 09:26

Tien basisscholen uit de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden doen van 20 maart tot en met 13 april 2023 mee aan de E-waste Race. Een wedstrijd waarbij leerlingen in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen, dat hergebruikt of gerecycled kan worden.

Wethouder Mark de Boer gaf woensdag 15 maart het startsein van de E-Waste Race op Daltonschool de Poorter in Gorinchem. In Gorinchem doet ook CBS Samen Onderweg mee aan het project.

U kunt helpen!

Woont u in de buurt van deze deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis uw klein elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt. Denk hierbij aan een oude mobiele telefoon, toetsenbord, kapotte waterkoker, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd

Als u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde E-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje!

Strijd tussen tien basisscholen

De twee scholen in Gorinchem strijden tegen acht andere scholen. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam doen Rehobothschool, De Driemaster (locatie Tonneband) en IKC Merwede mee. In Molenlanden maken De School met de Bijbel en CBS Eben-Haëzer in Groot Ammers zich op voor de strijd en in Vijfheerenlanden doen De Vlindertuin, Hobbitstee en CBS Klim Op dit.


«   »