Home » Diversen » Jan Kouveld erelid bij postzegelvereniging

Eerste spa de grond in voor glasvezel

Het is bijna zover. Donderdag 2 juni geeft wethouder Joost van der Geest het startsein voor de aanleg van het Glasvezelnetwerk in Gorinchem. Deze officiële handeling vindt plaats op de Dalemwal bij Molen de Hoop. De opening wordt georganiseerd door het bedrijf E-Fiber.

Lees meer »

Eerste senioren verkeersbeurs Drechtsteden Alblasserwaard

Op vrijdag 10 juni organiseren de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden en Alblasserwaard en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) de eerste verkeersbeurs voor senioren in Zuid-Holland. DOORlopen, DOORtrappen en DOORrijden in het verkeer kan tot je 100ste! Maar wel veilig. Of het nou gaat om (elektrisch) fietsen, autorijden of scootmobiel besturen. Alles komt aan bod.

Lees meer »

Draag bij aan een toekomst zonder MS

Van 27 juni t/m 2 juli 2022 is de landelijke huis-aan-huis collecte van het Nationaal MS Fonds. Duizenden collectevrijwilligers gaan langs de deuren of komen online in actie voor de strijd tegen MS (multiple sclerose). Draag bij aan onderzoek naar deze zenuwslopende ziekte en geef aan de collectant!

Lees meer »

Geslaagde 24ste editie Vierdaagse Alblasserwaard

Hoornaar, een klein postzegeltje in de Alblasserwaard, was vier dagen lang het bruisende hart van de fiets-/ wandelactiviteiten van de Vierdaagse Alblasserwaard en… dé plek waar genoten werd door ca 5.000 bezoekers van entertainment voor jong & oud.

Lees meer »

Van Almwater tot bier

Wie pasgeleden langs de Alm in Almkerk kwam kon een opmerkelijk tafereel aanschouwen. Middeleeuwers van de Heeren van Altena waren hier water uit de rivier aan het halen. Niet om zomaar te drinken, maar geheel in stijl van de middeleeuwen om er een bier van te brouwen!

Lees meer »

Gorkum TV failliet

Geheel onverwacht lezen wij in het AD Rivierenland dat de lokale Gorkum TV deze week door de rechtbank in Dordrecht het faillissement heeft horen uitspreken. Het nieuws slaat in als een bom, want nadat 5 jaar geleden deze digitale TV in het leven werd geroepen, kwamen we steeds meer producties van Gorkum TV tegen. Bij evenementen, bij gebeurtenissen van de gemeente en het maken van commerciële bedrijven en winkels. Ook Roy Grünewald vertelde digitaal de meest enge verhalen over Gorinchem.

Lees meer »

Pinksterfair 2022 Linges Landje

Als u op 4 juni toch een fietstochtje wilt maken, neem dan eens de Zuiderlingedijk bij Spijk. Een leuke stop vindt u wellicht bij nummer 101. Hier bevindt zich Linges Landje. Daar wordt na een succesvolle Herfstfair op 4 juni een Pinksterfair gehouden.

Lees meer »

Cash in your Closet

Jij hebt toch ook Cash In Your Closet?! De Tweedehands kledingmarkt “Cash In Your Closet” is weer terug op de Langendijk! Op zondag 29 mei vliegt jouw kleding zó van het rek, of scoor je zelf de leukste koopjes!Bron en foto: Langendijk

Lees meer »

Nieuwe uitdagende Speelboxen van Gorinchem Beweegt te leen bij De LimonadeBrigade

Soms zijn jouw kinderen helemaal uitgespeeld met het speelgoed dat ze hebben. Herkenbaar? De LimonadeBrigade heeft hier een mooie oplossing voor bedacht: De Limo Speelbox! Deze zit boordevol uitdagende speelactiviteiten voor kinderen van verschillende leeftijden, waar jouw kinderen weer even mee vooruit kunnen. Door Gorinchem Beweegt zijn onlangs vier gloednieuwe speelboxen samengesteld voor De LimonadeBrigade met daarin allerlei leuke spelmogelijkheden om lekker samen te bewegen.

Lees meer »

Thema “Rouw en verlies op jonge leeftijd” in het MamaCafé

Op vrijdagochtend 3 juni hebben we tijdens het MamaCafé bezoek van Roza Boer-Weeda, rouw- en verliesbegeleider bij ‘De Schatkist’ en Alie Bootsma van ‘Jij Training en Coaching’ die samen een rouwgroep begeleiden voor kinderen en jongeren in verschillende leeftijdsgroepen. Zij komen van 10:00 tot 12:00 uur uitleg geven en handvaten bieden voor het omgaan met rouw- en verlieservaringen van jonge kinderen.

Lees meer »

Eigenaresse welnesspraktijk Feel at Home in het MamaCafé

Op vrijdagochtend 17 juni hebben we tijdens het MamaCafé bezoek van Greetje Smid. Zij is zelf moeder, gediplomeerd masseur, docent Shantala babymassage én eigenaresse van welnesspraktijk Feel at Home in Gorinchem. Zij komt van 10:00 tot 12:00 uur vertellen over de positieve effecten van aanraking op ouders en kinderen.

Lees meer »