Home » Diversen » Laatste "Koffie met...een gast!" voor dit seizoen

Oproep Poort6 aan bewoners

Poort6 heeft met zo'n 1350 huurders nog geen contact kunnen hebben over het plaatsen van een rookmelder in hun woning. Sinds 1 juli is het verplicht om een rookmelder in huis te hebben. Afgelopen maanden werkten ze bij Poort6 daarom hard om in al hun huizen gratis rookmelders te plaatsen. Bij veel huurders hangt inmiddels een rookmelder, maar helaas lang nog niet overal.  Daarom roepen zij al onze huurders op: heb je nog geen rookmelder in huis? Neem dan snel contact op met Poort6.

Lees meer »

Schilderfestival in de open lucht bij museum de Koperen Knop

Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam houdt 17 september weer een openlucht schilderfestival met als thema ‘Landschap’. Het vindt dit keer plaats rond het museum in het poldergebied van Giessen-Oudekerk en Giessendam. Het is een samenwerkingsverband met het project Denkend aan Holland. 

Lees meer »

Molenlanden en Den Hâneker samen aan de slag met recreatieve en toeristische promotie Molenlanden

De gemeente Molenlanden en Den Hâneker gaan meer samenwerken om recreatieve en toeristische activiteiten en evenementen onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de streek. Dat is de kern van de dienstverleningsovereenkomst toeristisch, recreatieve Gebiedsmarketing die op 6 juli is ondertekend door Johan Quik, wethouder van de gemeente Molenlanden en Kees Commijs, voorzitter van Den Hâneker.

Lees meer »

De Bibliotheek AanZet helpt mensen die moeite hebben met digitale overheid

Er is een grote groep mensen die digitaal niet mee kan komen. Voor hen is het dan ook lastig zaken te doen met de overheid. Daarom is de Bibliotheek AanZet op 17 locaties gestart met het zogenaamde ‘Informatiepunten Digitale Overheid’. Projectmanager Jasper Stamm is blij met het initiatief: “We willen voorkomen dat mensen die online de weg niet weten, sociaal en maatschappelijk buitengesloten raken. Iedereen moet mee kunnen doen.”

Lees meer »

Hou deze datum vrij

Voedselbank Gorinchem raadt kinderen van de Voedselbank in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar om zaterdag 20 augustus te noteren of te onthouden. De Voedselbank heeft dan een verrassing voor hen.

Lees meer »

Oefenplein in bibliotheek

In juni is men gestart met het Oefenplein in de Bibliotheek Gorinchem. Elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur oefenen deelnemers onder begeleiding van getrainde vrijwilligers op de computer. Er is een gezamenlijke koffiepauze.

Lees meer »

Zomerstruintocht door het Munnikenland

Beleef op 13 juli de zomerse natuur langs de rivier en struin buiten de paden. Struin woensdag 13 juli om 19 uur met gids door het Munnikenland. De natuur staat volop in bloei en het land geurt heerlijk door alle bloeiende planten. De rivierdynamiek van de Waal en Maas heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdekken de deelnemers dit ruige gebied. 

Lees meer »

Opening Stalkaarsenhuis

Vrijdagmorgen werd aan de Stalkaarsen het nieuw gebouwde Stalkaarsenhuis geopend. Dit vond plaats met het doorknippen van een groen lint door burgemeester Reinie Melissant. "Vanaf vandaag zijn mensen met geheugenproblemen welkom in het Stalkaarsenhuis. Een prachtig gebouw. Maar veel belangrijker dan dat: met medewerksters die een (zorg)hart van goud hebben!", schrijft de burgemeester op twitter.

Lees meer »

The Mall lanceert gratis magazine ‘Mediawijs opvoeden’

Mediagebruik van tieners is een van de grootste uitdagingen bij het opvoeden, volgens veel ouders. Om opvoeders, docenten en zorgprofessionals meer inzicht te bieden in de online leefwereld van kinderen en tieners, maakte jongerenwerkorganisatie The Mall Gorinchem het magazine ‘Mediawijs opvoeden’. Hiermee willen ze handvatten geven om hen wijs te laten opgroeien met internet, social media en gamen. 

Lees meer »