1e PeukMeuk schoonmaakactie

Schoon Gorinchem gaat op 8 oktober een nieuwe actie starten. Een "PeukMeuk" schoonmaakactie. Deze dag krijgt ook een officieel, maar festelijk, tintje.  Bij de start  van de actie krijgt burgerinitiatief Schoon Gorinchem een lang gewenste peukenzuiger cadeau van Reinigingsdienst Waardlanden. Stadsomroeper Roy Grünewald zal de uitreiking feestelijk omlijsten.

Lees meer »

Open Dag Hospice Gorinchem

Welkom in ons Bijna Thuis Huis, wij zetten de deur weer open voor geïnteresseerden en nieuwe vrijwilligers. Zaterdag 8 oktober bent u tussen 10.00 – 15.00 uur van harte welkom om het hospice en de mooie stadstuin te bekijken aan de Haarstraat 29 in Gorinchem.                    

Lees meer »

Veteranencafe Gorinchem en Omstreken

Zaterdag 1 oktober is er weer een veteranencafé in Hotel Gorinchem van 14:00 tot 16:00 uur adres: Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem. Veteranen, actief dienende- en gewezen militairen, Politie-, Brandweer-, ambulancepersoneel en personeel van overige geüniformeerde diensten en belangstellenden zijn van harte welkom met eventuele partner en/of gezin.

Lees meer »

Stichting Speelgoedbank Gorinchem gaat het beleid aanpassen

1. De eerste aanpassing is het verhogen van de gebruikerscriteria, hiermee wordt aanmelden bij ons toegankelijker en kunnen meer gezinnen bij ons terecht. Als minima gezinnen zich willen inschrijven bij Speelgoedbank Gorinchem, dan wordt er berekend hoeveel leefgeld zij overhouden aan het eind van de maand (na aftrek van de vaste lasten).

Lees meer »

Dierenambulance op de Tamboerijn

De kleuters van CBS de Tamboerijn werken in deze periode over dieren om ons heen! Twee vrijwilligers kwamen vertellen over dieren in nood. Zij hebben hele mooie en ook spannende verhalen gehoord over de reddingsacties van de dieren.

Lees meer »

Veerpont Brakel II vaart tijdelijk niet door aanvaring

Op donderdag 22 september is het veer Brakel II in de vroege ochtend aangevaren door een vrachtschip. Op het moment van de aanvaring waren er geen passagiers aan boord. De schipper heeft de veerpont veilig aan de kade gebracht, waarna is gestart met het in kaart brengen van de schade.

Lees meer »

1 oktober: open dag Avres

Als participatiebedrijf is Avres er voor alle inwoners in de regio. En daarom zetten we graag letterlijk de deuren open. Op zaterdag 1 oktober, van 9.30 uur tot 14.00 uur organiseren we een open dag, zodat iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen.

Lees meer »

Herdenking bij Joods monument

De Anne Frankschool, de J.P. Waale school en OBS Dalton van de Meander Scholengemeenschap hielden deze week hun jaarlijkse herdenking bij het Joods Monument aan het Melkpad. Deze scholen adopteerden dit monument een jaar na de  oprichting ervan.

Lees meer »

Jaarlijkse rommelmarkt in De Schutse

Zaterdag 1 oktober wordt in Woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem de jaarlijkse rommelmarkt georganiseerd. Heeft u nog mooie tweedehands spullen die zij kunnen verkopen? Lever ze dan in bij de gastvrouw bij de receptie op de locatie. De medewerkers van De Schutse ontvangen graag kleine artikelen, geen meubels. Bezoekers zijn zaterdag 1 oktober welkom van 10.00 – 12.30 uur.

Lees meer »

Wisseling van de "Wacht" Veteranencafé Gorinchem e.o.

Na twintig jaar vindt Kees Koning, het gezien zijn leeftijd, tijd de organisatie over te dragen aan een jongere generatie en wel aan. Ronald Wentink en Kees Donker. Ronald Wentink is een Dutchbat III veteraan die zich landelijk heeft ingespannen om erkenning, waardering en excuses te krijgen voor een vrijwel onmogelijke missie. Onlangs bij een bijeenkomst is dat ook uitgesproken door Premier Mark Rutte.

Lees meer »