Home » Diversen » The Mall lanceert gratis magazine ‘Mediawijs opvoeden’

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

GROENE HART – Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Lees meer »

Pierrot in het Natuurcentrum

In de reeks ‘Hooiberg-voorstellingen’ organiseert het Natuurcentrum op 14 augustus 2022 om 14:00 uur een muzikale voorstelling: het soloprogramma Pierrot van Karin Dolman. Tickets: €6,00 p.p. te koop bij de bar in het restaurant. Reserveren: info@ncgorcum.nl

Lees meer »

Over de Gouden Buur Award 2022

Beter een Gouden Buur, dan een Verre Vriend. Moet jij gelijk aan één van jouw buren denken? Nomineren kan tot 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. We zijn erg benieuwd waarom jouw buur Goud waard is en hoe je hem of haar in het zonnetje wilt zetten in aanloop naar Burendag op 24 september. 

Lees meer »

Kraskaarten sparen voor Voedselbank

Bij de Voedselbank vragen ze u om hulp. Zij zeggen hierover: "Klanten van Albert Heijn ontvangen tot 28 augustus bij hun boodschappen kraskaarten. Met deze kraskaarten kunnen zij gratis boodschappen verdienen."

Lees meer »

Slachtoffers dienen artikel 12-klacht in tegen besluit tot niet vervolgen Gomarusschool

Twee ex-scholieren van de Gomarus Scholengemeenschap hebben samen met advocaat Jan-Hein van Dijk een artikel 12-klacht ingediend tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om deze school niet te vervolgen. Het OM stelde vast dat er wel strafbare feiten zijn gepleegd jegens lesbische en homoseksuele scholieren, maar zag op 15 juni 2022 af van vervolging van de Gomarus, omdat de school haar beleid inmiddels zou hebben aangepast.

Lees meer »

Zomerfeest bij Samen één Gorinchem

Ondanks de regen hebben de kinderen en ouders toch enorm genoten van de spetterende Zomerfeest bij Samen één Gorinchem. Dankzij de donaties van de Fortes lyceum hebben we deze bijzondere dag kunnen doen voor deze gezinnen.

Lees meer »

Voorlichtingsbijeenkomsten kleinschalig wonen met dementie

Op 27 augustus en 7 september en organiseert Gastenhuis Gorinchem, liefdevol thuis voor 22 mensen met dementie voorlichtingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van wonen en werken in een kleinschalig, open huis voor mensen met dementie in Gorinchem

Lees meer »

Hutten bouwen met het PeuterCafé, de Ouder-Kind Inloop en het Natuurcentrum

Willen jullie nog even lekker buiten bezig zijn met de kinderen voordat de vakantie is afgelopen, maar zijn ze nog te jong voor of te laat met inschrijven voor het Timmerdorp? Kom dan op woensdagochtend 17 augustus van 10 tot 12 uur naar de kinderboerdij aan het Gijsbert van Andelpark 1 in Gorinchem! Samen met het PeuterCafé, de Ouder-Kind Inloop en het Natuurcentrum gaan we een groot kasteel, bouwwerk of landgoed bouwen van kartonnen dozen.

Lees meer »

Kliederen met water in het MamaCafé

Vrijdag 19 augustus starten we het MamaCafé na de zomerweken weer op! Dat doen we door gezellig met elkaar bij te kletsen over de zomervakantie. Als het mooi weer is, gaan we lekker kliederen met water en sowieso gaan we gezellig al onze vakantiebelevenissen uitwisselen. Zien we jullie ook weer deze vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur?

Lees meer »