Herfst in de Vesting

Kom herfstshoppen in Vesting Gorinchem! Zaterdag 1 oktober is het van 12.00-17.00 uur een dolle boel in de binnenstad. Laat je verrassen door de Meisjes van het Compliment, het winkelwagen XXL spel, steltlopers, straattheater, schminken, muziek en doe mee aan leuke acties.

Lees meer »

Bodemdierendagen

De week van 23 september t/m 5 oktober is de week van de Bodemdierendagen. Woensdag 28 september wordt daarom in het Natuurcentrum een bodemdieren activiteit.

Lees meer »

Gilde Vakcollege Techniek ontvangt elektrische trilplaat

Op maandag 19 september ontving het Gilde Vakcollege Techniek uit handen van een aantal sponsoren een financiële bijdrage voor de aanschaf van een gloednieuwe elektrische trilplaat. Het Gilde is ontzettend blij dat zij mede door deze schenking nog beter technisch onderwijs kan verzorgen.

Lees meer »

Klaverjassen in De Aanlegsteiger

Zondag 9 oktober om 13.30 uur gaan de deuren van De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, open voor een middag Klaverjassen. Er zijn leuke prijzen te winnen en er is ook een verloting met een goed gevulde boodschappentas.

Lees meer »

1e PeukMeuk schoonmaakactie

Schoon Gorinchem gaat op 8 oktober een nieuwe actie starten. Een "PeukMeuk" schoonmaakactie. Deze dag krijgt ook een officieel, maar festelijk, tintje.  Bij de start  van de actie krijgt burgerinitiatief Schoon Gorinchem een lang gewenste peukenzuiger cadeau van Reinigingsdienst Waardlanden. Stadsomroeper Roy Grünewald zal de uitreiking feestelijk omlijsten.

Lees meer »

Open Dag Hospice Gorinchem

Welkom in ons Bijna Thuis Huis, wij zetten de deur weer open voor geïnteresseerden en nieuwe vrijwilligers. Zaterdag 8 oktober bent u tussen 10.00 – 15.00 uur van harte welkom om het hospice en de mooie stadstuin te bekijken aan de Haarstraat 29 in Gorinchem.                    

Lees meer »

Veteranencafe Gorinchem en Omstreken

Zaterdag 1 oktober is er weer een veteranencafé in Hotel Gorinchem van 14:00 tot 16:00 uur adres: Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem. Veteranen, actief dienende- en gewezen militairen, Politie-, Brandweer-, ambulancepersoneel en personeel van overige geüniformeerde diensten en belangstellenden zijn van harte welkom met eventuele partner en/of gezin.

Lees meer »

Stichting Speelgoedbank Gorinchem gaat het beleid aanpassen

1. De eerste aanpassing is het verhogen van de gebruikerscriteria, hiermee wordt aanmelden bij ons toegankelijker en kunnen meer gezinnen bij ons terecht. Als minima gezinnen zich willen inschrijven bij Speelgoedbank Gorinchem, dan wordt er berekend hoeveel leefgeld zij overhouden aan het eind van de maand (na aftrek van de vaste lasten).

Lees meer »

Dierenambulance op de Tamboerijn

De kleuters van CBS de Tamboerijn werken in deze periode over dieren om ons heen! Twee vrijwilligers kwamen vertellen over dieren in nood. Zij hebben hele mooie en ook spannende verhalen gehoord over de reddingsacties van de dieren.

Lees meer »

Veerpont Brakel II vaart tijdelijk niet door aanvaring

Op donderdag 22 september is het veer Brakel II in de vroege ochtend aangevaren door een vrachtschip. Op het moment van de aanvaring waren er geen passagiers aan boord. De schipper heeft de veerpont veilig aan de kade gebracht, waarna is gestart met het in kaart brengen van de schade.

Lees meer »