Veteranencafé Gorinchem en Omstreken

Veteranen, actief dienende- en gewezen militairen, Politie-, Brandweer- , Ambulancepersoneel en personeel van overige geüniformeerde diensten en belangstellenden zijn van harte welkom met eventuele partner en/of gezin.

Lees meer »

Voedselbank bezoekt school

Soms krijgt de Voedselbank bezoek van de leerlingen van een school. Zo leren zij ook wat de Voedselbank is en waarom dat deze helaas noodzakelijk is. Dinsdag 24 januari gebeurde dit eens andersom. Leontien, secretaris bij de Voedselbank, ging nu eens op bezoek bij Basisschool de Tamboerijn.

Lees meer »

Op zoek naar collectanten en wijkhoofden

In de week van 20 tot en met 25 maart is het weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Na een heel mooi collecte resultaat in 2022 (€4700) zijn de Gorinchemse organisatoren weer op zoek naar collectanten en ook wijkhoofden (coördinatoren) die het huidige team willen ondersteunen in verschillende buurten in Gorinchem. 

Lees meer »

Tuinvogeltelling: 27, 28 en 29 januari

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling is bekend hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken.

Lees meer »

Ontmoeten, verbinden, koffie en thee!

Vandaag, woensdag 18 januari ‘23, is het weer zover.  Je bent van harte uitgenodigd om aan te schuiven! Vind je het leuk of heb je het nodig om nieuwe mensen (uit de wijk) te leren kennen? Door met elkaar in gesprek te gaan kan dat lukken.

Lees meer »

Waardlanden verlaagt CO2-uitstoot van wagenpark

Vanaf 1 februari rijden alle dieselvoertuigen van Waardlanden op HVO100. HVO100 is een duurzame schonere dieselvariant die is gemaakt van afgewerkt plantaardig en dierlijk restafval, zoals oliën en vetten. De brandstof zorgt voor minder CO2-uitstoot en een betere luchtkwaliteit. Ook is deze beter voor de motoren van de wagens.

Lees meer »