Les in burgerschap

De Gomarus scholengemeenschap en het Omnia college kwamen maandag 21 november bij elkaar voor een Les in burgerschap. Les in burgerschap betekent dat gelijkwaardigheid, begrip voor anderen en het afwijzen van discriminatie in de klas aan de orde komen. Twee verschillende scholen leren met, van en over elkaar.

Lees meer »

Voedselbank bij Plus Elbert van den Doel

Vrijwilligers van de Voedselbank staan vrijdag 25 november bij PLUS met een mooie actie. Wanneer u bij hen een donatie aflevert voor de Voedselbank dan ontvangt u daarvoor een bedrag. Dit bedrag bestaat uit een zakje chocolademunten.

Lees meer »

Drinkwater wordt duurder in 2023

Het komende jaar kost duizend liter drinkwater 1,45 euro. Het vastrechttarief in 2023 is 83,66 euro. Deze bedragen zijn inclusief belastingen. Voor een gemiddeld huishouden gaan de kosten voor drinkwater zo’n 2,15 euro per maand omhoog. Daarmee kost drinkwater in 2023 ongeveer 18,75 euro per maand. Wat klanten precies betalen, hangt af van het watergebruik en de samenstelling van het huishouden.  

Lees meer »

Proef de Week

Op zaterdag 26 november om 15:00 uur gaan we in wijkcentrum Rozenobel aan het Dukatenplein 2 gezellig met elkaar in gesprek over de schoonheid van de wijk en haar bewoners. Dat doen we in het kader van De Maand van Respect en daar hoort natuurlijk een lekker hapje bij.

Lees meer »

Soroptimistclub Merwekring in actie voor ‘Orange The World’

De Internationale Dag voor Geweld tegen Vrouwen, start de campagne van ‘Orange the World’. Deze loopt tot 10 december 2022, de Internationale Mensenrechtendag. Soroptimistclub Merwekring uit Gorinchem en omstreken (lid van de wereldwijde Unie voor Soroptimisten) doet in de tussenliggende 16 dagen mee met deze campagne op diverse actie onderdelen.

Lees meer »

Meester Mark - De grappigste taalfoutjes

Volop kinderlogica in het boek van Meester Mark! Bijna een half miljoen mensen genieten dagelijks van de kinderlogica die Mark van der Werf, alias Meester Mark, deelt op zijn Facebook- en Instagram-accounts. Nu bundelt hij de allerleukste plaatjes in zijn boeken. 

Lees meer »

Rijbewijskeuringen CBR in Gorinchem

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. 

Lees meer »