Home » Diversen » Workshop: Maak een krans met droogbloemen

Zomerfeest bij Samen één Gorinchem

Ondanks de regen hebben de kinderen en ouders toch enorm genoten van de spetterende Zomerfeest bij Samen één Gorinchem. Dankzij de donaties van de Fortes lyceum hebben we deze bijzondere dag kunnen doen voor deze gezinnen.

Lees meer »

Voorlichtingsbijeenkomsten kleinschalig wonen met dementie

Op 27 augustus en 7 september en organiseert Gastenhuis Gorinchem, liefdevol thuis voor 22 mensen met dementie voorlichtingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van wonen en werken in een kleinschalig, open huis voor mensen met dementie in Gorinchem

Lees meer »

Hutten bouwen met het PeuterCafé, de Ouder-Kind Inloop en het Natuurcentrum

Willen jullie nog even lekker buiten bezig zijn met de kinderen voordat de vakantie is afgelopen, maar zijn ze nog te jong voor of te laat met inschrijven voor het Timmerdorp? Kom dan op woensdagochtend 17 augustus van 10 tot 12 uur naar de kinderboerdij aan het Gijsbert van Andelpark 1 in Gorinchem! Samen met het PeuterCafé, de Ouder-Kind Inloop en het Natuurcentrum gaan we een groot kasteel, bouwwerk of landgoed bouwen van kartonnen dozen.

Lees meer »

Kliederen met water in het MamaCafé

Vrijdag 19 augustus starten we het MamaCafé na de zomerweken weer op! Dat doen we door gezellig met elkaar bij te kletsen over de zomervakantie. Als het mooi weer is, gaan we lekker kliederen met water en sowieso gaan we gezellig al onze vakantiebelevenissen uitwisselen. Zien we jullie ook weer deze vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur?

Lees meer »

Interessante excursie beschermde diersoorten in Gildenwijk

Woensdagavond 20 juli gingen zo’n 20 mensen op pad door de Gildenwijk. Onder begeleiding van medewerkers van adviesbureau van der Helm en stadsecoloog Johan Sterk werd gespeurd naar gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Deelnemers kregen informatie over deze beschermde diersoorten die ook in de Gildenwijk verblijven.

Lees meer »

Gorkumer Nederlands kampioen boksen

Sinds juni mag Mick Heijsteeg zich Nederlands Kampioen boksen noemen. Zijn trainingsmaatje Dylan Vos ging hem daarin voor. Barbells & Punches uit Arkel is trots op deze twee jonge boksers. Beiden startten destijds in Gorinchem met Kick Boksen en deden dat toen al met de nodige successen. Echter, zij wilden meer: sporten op een groter podium met ook meer internationale ontmoetingen.

Lees meer »

Kolff gemaal maakt extra uren

Sinds gisteren draaien de pompen bij het Kolff gemaal bij Hardinxveld-Giessendam op volle toeren om water in de Beneden-Linge te laten, 10.000 liter water per seconde.

Lees meer »

Concordiabrug bleef omhoog staan wegens hitte

De hitte heeft er dinsdagavond voor gezorgd dat de Concordiabrug, na het omhoog draaien voor de scheepvaart, niet meer naar beneden kon. Dit gebeurde omstreeks 17 uur. Rond 19.30 uur kwam de brandweer om de brug te koelen. Na een uurtje koelen kon de brug weer naar beneden.

Lees meer »