Home » Diversen » Workshop: Maak een krans met droogbloemen

Excursie beschermde diersoorten Gildenwijk

In de Gildenwijk wordt onderzoek gedaan naar nest en verblijfplaatsen van beschermde diersoorten. Steeds meer wijkbewoners gaan aan de slag met energiebesparing, maar ook met isolatie. Wist u dat het verplicht is om voordat u aan de slag gaat met dak- of spouwmuurisolatie na te gaan of er nest of verblijfplaatsen van beschermde diersoorten aanwezig zijn? 

Lees meer »

Ontmoeten, gezelligheid, koffie en meer

Doe ook mee op dinsdagochtend 19 juli in de Lingewijk met de 1330 gesprekken in Gemeenschapshuis De Bogerd. Voelt u zich weleens alleen? Blijf er niet mee lopen maar maak het bespreekbaar. Wij zijn er voor u en kunnen helpen.

Lees meer »

Rijbewijskeuringen CBR in Gorinchem

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Flexplek Gorinchem op maandag 1 augustus, maandag 5 september en maandag 3 oktober medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Lees meer »

Picknicken bij Limonadebrigade

Het MamaCafé houdt vrijdagochtend 15 juli van 10.00 tot 12.00 uur een gezellige Amerikaanse picknick. Bij mooi weer gebeurt dit achter de bibliotheek in het zonnetje; bij minder goed weer gezellig binnen in de bieb.

Lees meer »

Magneetvisser

Regelmatig nemen wij een pauze langs de Merwede. Toen wij deze week ons vaste plekje opzochten, viel ons oog al snel op een fiets die in de Merwede lag en nog half boven water uitstak. Tijd om even de app Fixi te starten om de gemeente laten weten waar zij een fiets uit het water konden vissen.

Lees meer »

65% trof in energiecrisis maatregelen om thuis energie te besparen

Van tochtstrips tot isolatie: bijna twee derde van de Nederlanders (65%) nam het afgelopen jaar maatregelen om thuis te besparen op energie, zodat de energierekening lager werd. Van deze groep nam 54% kleine maatregelen. Zij plaatsten bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie en/of hielden de deuren goed dicht. 12% van de Nederlanders die thuis maatregelen nam, pakte het groter aan en plaatste bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en/of een waterpomp.

Lees meer »

Wil jij ook DJ worden?

Kom dan naar de DJ workshop bij Bibliotheek Gorinchem. Tijdens deze te gekke DJ workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar leer jij de basic skills van het dj’en. Je gaat scratchen, mixen en beatmatchen. 

Lees meer »

B-boy Ozzi (Utrecht) en B-Girl Cha-Ja (Gorinchem) winnen voorronde voor WK Breakdance, de Red Bull BC One Cypher Holland in Rotterdam

Afgelopen zondagavond kregen 16 B-Boys en 8 B-Girls gedurende Red Bull BC One Cypher Holland de kans het laatste ticket voor het Red Bull BC One World Final in New York te bemachtigen. Red Bull BC One is de grootste en meest prestigieuze een-tegen-een breakding-competitie van de wereld. Ieder jaar strijden duizenden dansers wereldwijd in een van de 80 qualifiers om een plek in de World Final.

Lees meer »

Avondstruintocht door het Munnikenland

Beleef een zwoele zomeravond langs de rivier en struin buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein. Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. 

Lees meer »