Feestelijk openingsweekend Oosterlicht

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 11:18

Dit weekend vierde de Protestantse Wijkgemeente "Oosterlicht" een feest. Na lang uitgekeken te hebben naar een eigen plek, wilde men graag dat niet alleen zij, maar ook anderen blij worden van de mogelijkheden die dit gebouw biedt. Men realiseerde zich dat de drempel hoog kan zijn om zomaar binnen te lopen. Daarom werden er drie dagen lang activiteiten voor de hele wijk georganiseerd.

De wijkgemeente gelooft in de kracht van verbinding; de ontmoeting en betrokkenheid tussen mensen. Daarom willen zij het kerkgebouw door de week gebruiken voor activiteiten voor jongeren, koffieochtenden, gezamenlijke maaltijden en discussieavonden. Je hoeft niet gelovig te zijn of lid van de kerk om daaraan mee te doen.

Het feest begon vrijdagavond met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Bij de kerk stond ook de frietkraam van "Friet van Aniet" waar ouders en kinderen een lekker frietje kregen voordat de lampioenenoptocht begon. Het moest tenslotte een beetje donker worden. Later op de avond was er een uitdagende pubquiz voor tieners van 12-18 jaar.

(meer tekst onder de foto)

Zaterdag was iedereen welkom tijdens het Open huis van de kerk te bezoeken en te bekijken. Deze begon om 10 uur. De belangstelling was overweldigend. Soms moest er even gewacht worden voor men naar binnen kon.

Voor de belangstellenden was er koffie met gebak van de stichting Philadelphia en Syndion. En duo zorgde voor muziek en er zag men dia's van de bouw van de kerk.

De middag was voor de jeugd. Een kindertheater waarbij de jeugd kon genieten van zang, dans verhalen, goocheltrucs en lichte effecten. Zondag werd gevuld met kerkdiensten en een gospelband.

Foto's en video: GP-buro/GP-TV


«   »