Soroptimistclub Merwekring in actie voor ‘Orange The World’

Gepubliceerd op 22 november 2022 om 08:30

De Internationale Dag voor Geweld tegen Vrouwen, start de campagne van ‘Orange the World’. Deze loopt tot 10 december 2022, de Internationale Mensenrechtendag. Soroptimistclub Merwekring uit Gorinchem en omstreken (lid van de wereldwijde Unie voor Soroptimisten) doet in de tussenliggende 16 dagen mee met deze campagne op diverse actie onderdelen.

Merwedekring in actie

Oranje is de kleur tijdens deze jaarlijks terugkerende campagne. Een campagne die landelijk steeds beter wordt opgepakt. Sinds april 2022 is er een onafhankelijke regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld benoemd te weten Mariëtte Hamer. Dat is een belangrijke ontwikkeling die uit deze jaarlijkse actie is voortgekomen.

Op vrijdag 25 november 2022 wordt het startsein gegeven voor de acties in onze regio met het aanbrengen van het logo van ‘Orange the World’ op het wegdek Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Dit gebeurt om 16.30 uur door wethouder Atie Mager van de gemeente Gorinchem samen met bestuursleden van Soroptimistclub Merwekring.

Tot 10 december 2022 zullen er raamstickers te zien zijn en vlaggen wapperen met een opgeheven oranje hand en de tekst ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’. Tijdens de actieperiode zal een speciale Orange the World stoeptegel worden geplaatst in het winkelgebied.

 Verdrag van Istanbul is een definitie van ‘geweld tegen vrouwen’

Oranjetocht

Op zaterdag 1 december 2022 wordt er een Oranjetocht georganiseerd, die start om 19.00 uur vanaf het gespoten logo Orange the World Buiten de Waterpoort en die voert door de binnenstad. Iedereen die deze actie een warm hart toedraagt kan hieraan deelnemen.

Wereldwijd

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dit percentage zelfs hoger. Het is daarom belangrijk dat door middel van de campagne ‘Orange the World’ aandacht wordt gevraagd voor dit grote probleem. Soroptimistclub Merwekring verleent met overtuiging haar medewerking aan deze campagne zodat er in onze regio ook aandacht is voor dit probleem.

Het landelijk telefoonnummer voor huiselijk geweld is 0800-2000.

Archieffoto: GP-buro


«   »