Kunstmanifestatie ManiVesta 24 & 25 juni

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 09:17

ManiVesta 2023 is de nieuwe naam van de bekende Culturele Route die in 2019 voor de laatste keer werd gehouden en twee jaar geleden door Covid-19 niet door mocht gaan. 

Veel voorbereidingstijd dus voor Anja Kok, Miriam Kocken en Mandy Sharabani, bestuursleden van de Stichting ManiVesta voor de nieuwe editie van deze kunstmanifestatie die op 24 en 25 juni de bezoeker zal voeren naar 30 historische gebouwen en de huiskamers van 'gewone' Gorcumers. Een beetje gluren bij de buren dus. Wat kan de bezoeker verwachten?

"Tijdens een prachtige wandeling door de Gorcumse binnenstad kijken naar eigenzinnige en vernieuwende kunst gebaseerd op het thema 'Thuiskomen'. De 60 deelnemende kunstenaars hebben dit thema soms letterlijk, soms heel breed geïnterpreteerd en soms de emotie van je comfortabel voelen, uitgebeeld. De kunstenaars zijn beide dagen op de locaties aanwezig tussen 12.00 en 17.00 uur. De gedachte is dat je in een huiselijke of historische omgeving met de kunstenaar en de bewoners kan praten over kunst en over het pand en natuurlijk het pand of de tuin kan bewonderen."

De verrassende opening van ManiVesta is op zaterdag 24 juni om 11.00 uur in auditorium van het Gorcums Museum. De inhoud daarvan houden Anja en Miriam nog even geheim maar het heeft alles te maken met uiteenlopende kunstvormen zoals dans, dichten en pimpen.
Meer informatie
 https://www.manivesta.nl