IFFG start vakantie met feelgood film

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 10:26

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) zorgt voor een heerlijke filmzomer. Op vier sfeervolle locaties verzorgt de organisatie buitenbioscopen deze zomer.

Donderdagavond 13 juli start het IFFG haar Zomer Buitenbios seizoen in de Lingwijk in Gorinchem. Het sportveld achter de JP Waale school wordt omgeven door veel groen, verscholen achter de school is dit een unieke plek om film te kijken. De bekende acteurs Dany Boon en Line Renaud schitteren in de Franse film Une Belle Course.

De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

Vrijdag- en zaterdagavond, 14 en 15 juli, zet het IFFG het scherm neer op de binnenplaats van het Natuurcentrum Gorinchem in het Gijsbert van Andelpark. Onder het Maaiveld, in aanwezigheid van filmmaker Mark Verkerk, neemt je mee naar de verborgen wereld in onze bodem. Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur. Zaterdagavond bevinden we ons op het Deense platteland, waar Laura terug is uit Kopenhagen voor de bruiloft van haar broer. De spanningen lopen echter hoog op voordat het zover is. Prachtig camerawerk van routinier Manuel Alberto Claro.

Op alle locaties kun je tijdens het film kijken genieten van een drankje en wat lekkers. Het complete programma en tickets vind je op www.iffg.nl.

Foto’s IFFG: Genieten van IFFG films onder de sterrenhemel