van Hemel en Hel in Zevende Huis

Op zaterdagavond 30 september speelt het duo “van Hemel en Hel” in hun eigen Zevende Huis, in de Knipsteeg te Gorinchem. Helga en Johan hebben elkaar ooit via de muziek ook in de liefde ontmoet.

Lees meer »

Vestingwandeling met een gids

Op zondag 24 september is de maandelijkse wandeling door de stad naar het oostelijke deel van de unieke vestingwal. Een gids vertelt van alles over de vestinggeschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. 

Lees meer »

The­a­ter­work­shop 'Ik Ver­tel'

Theater Peeriscoop en Bibliotheek AanZet organiseren "Ik Vertel". Ik Vertel is een workshop en een slotavond voor jong en oud waarbij duo’s (een jongere met een oudere) aan de slag gaan met het maken van een korte vertelling rondom het thema “eenzaamheid” die ook daadwerkelijk in het theater en met publiek uitgevoerd wordt.

Lees meer »

Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem!

Bereid je voor op een onvergetelijke schattenjacht op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem, die plaatsvindt op zondag 1 oktober! Deze spectaculaire markt wordt gehouden in de evenementenhal en zal bruisen van meer dan 500 kraampjes, boordevol met 2e hands schatten, curiosa, brocante en vintage vondsten. Hier kun je alles vinden om je huis compleet opnieuw in te richten.

Lees meer »

Langendijk Schemermarkt

De Schemermarkt is niet zomaar een markt; het is een ware belevenis die je niet wilt missen. Deze markt brengt niet alleen lokale ondernemers uit de straat samen, maar ook tal van getalenteerde creatievelingen die unieke producten aanbieden.

Lees meer »

Tugrul Tekir (Burendag)

Op 23 september willen wij voor onze gasten muziek maken uit de klassieke Turkse muziek en Turkse Kunstmuziek, ofwel Türk Sanat Müziği. In Turkije is dit de huidige benaming van een genre, waarvan de basis behoort tot aan het Verre Oosten in de 13e eeuw.

Lees meer »

Samenwerking Botenbeurs Gorinchem met Sleeuwijk Yachting

Dit jaar organiseert de Botenbeurs Gorinchem samen met Sleeuwijk Yachting een evenement die geheel in het teken staat van leven op het water. Op vrijdag 22 september van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag 23 september 10.00 - 17.00 uur bent u van harte welkom om een bezoek te brengen aan dit gezellige evenement. 

Lees meer »

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem blikt tevreden terug op World Cleanup Day

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem kijkt met voldoening terug op de geslaagde schoonmaakactie rond de Willem-Alexanderflat in de Gildenwijk tijdens World Cleanup Day, afgelopen zaterdag 16 september. De impact van deze inspanning gaat verder dan een schone straat; het heeft de lokale gemeenschap dichter bij elkaar gebracht en de leefomgeving verbeterd.

Lees meer »

Eerste Pride March Gorinchem

Op zaterdag 16 september vond de allereerste Pride March van Gorinchem plaats, een historisch moment voor de stad. De festiviteiten begonnen met een roze viering in de Lutherse schuilkerk aan de Langendijk, geleid door dominee Dirk Ophoff, bijgestaan door Paulus de Zee en met muzikale begeleiding door Hennie Blom. Hoewel de dienst niet door een grote menigte werd bijgewoond, verzamelden de meeste deelnemers aan de Pride zich op het Stadhuisplein.

Lees meer »