Culturele zondag in de zomer

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 12:12

Weer of geen weer, de Culturele Zondag gaat gewoon door op 13 augustus. In de zomermaanden zijn de podia gesloten. Maar er valt toch nog genoeg te zien en te beleven. Zeker als het regent biedt een bezoek aan beide musea en de galeries en ateliers die open zijn een mooie invulling van de zondagmiddag.

In het Hendrick Hamelmuseum is de expositie in het teken van een spannende combinatie van robuuste bronzen beelden van Jaap Hartman en kleurrijke, zinnenprikkelende werken van de Koreaanse Jeesun Mo.

In het Gorcums Museum is nog steeds de expositie over voertuigen in de kunst te zien.

Een nieuwe expositie is geopend in de Grote Kerk. Beeldend kunstenaar Mérie Rijnberk uit Rhenoy werkt met natuurlijke en zogeheten re-use materialen in haar tentoonstelling ‘Ademruimte’. Het zijn werken vol symboliek in vorm en materiaal die juist in de ruimte van de kerk een extra dimensie geven.

In het stiltecentrum van de St.Janstoren hangen acrylschilderijen van de bekende Gorcumse kunstenaar Arie Brinkman.

In de Burgstraat zijn galerie de Burgpoort, Sterke Kunst en ‘Zeven & Twintig geopend, net als iets verderop Molen de Hoop.

In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg, het atelier voor clavecimbelbouw en Painting Blue wordt men hartelijk ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van diverse ambachten.

Galerie Kunst bij Karel is een ontmoetingsplek voor zowel beginnende als gevestigde kunstenaars en degenen die naar kunst op zoek zijn. 

Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf’. 

Het meezingcafé van Donna Bastiaans zal ergens in de binnenstad opduiken! Waar precies, is afhankelijk van het weer. Kinderen kunnen een sambabal of tamboerijntje pakken en meedoen, dan worden er kinderliedjes gezongen. En voor de grote mensen: zing een lied mee of roep wat je wil horen!

Theater Peeriscoop, Het Zevende Huis , de Kruitmagazijnen en de Caponnière hebben geen activiteiten en zijn deze zondag gesloten. 

De toegang is overal gratis. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl