Carnavalsoptocht

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 09:20

Bliekenstad, 10 februari 2024 - De straten van Bliekenstad werden zaterdagmiddag overspoeld door een golf van kleur, gelach en een vleugje Carnavalsgekte, toen de Carnavalsoptocht door de binnenstad trok. Ondanks de voorspelliingen bleef het weer aan onze zijde, wat resulteerde in een opmerkelijke opkomst - of misschien dachten de mensen gewoon dat er gratis snoep uitgedeeld werd, wie zal het zeggen?

De festiviteiten begonnen om 13.11 uur, zoals altijd met de precisie van een Zwitsers horloge, vanaf de Schelluinsestraat, en na een aanloop van twee keer elf minuten, bereikte de optocht de binnenstad. Helaas ontbraken dit jaar de imposante carnavalswagens waar menig bouwteam nachtenlang aan heeft gezwoegd. Je hoefde niet eens elf vingers te hebben om ze te tellen - een licht teleurstellend feit voor de liefhebbers van grootschalige praalwagens.

Wat betreft muzikale begeleiding, was er slechts één dapper orkest dat moedig voorop liep. De rest van de muziek kwam uit boxen, waardoor het leek alsof de stad een gigantische buitenshuis disco was geworden - althans, voor 11 minuten lang.

In overeenstemming met de nieuwste voorschriften mocht er geen confetti meer worden gestrooid, en tot onze verbazing, hield iedereen zich daaraan. Maar hier en daar vonden we nog steeds verdwaalde confettisnippers, achtergelaten door ondeugende kinderen die de regels niet hadden gehoord.

De deelnemende loopgroepen waren een ware lust voor het oog, gehuld in de meest extravagante en kleurrijke kostuums. Echter, de laatste groep leek meer op een verzameling van W.C.-ontstoppers dan op traditionele Carnavalsvierders - maar hé, laten we niet oordelen, het is tenslotte Carnaval.

Helaas vloog de optocht voorbij als een flitsende polonaise, en voor we het wisten was het feest alweer voorbij. Maar vrees niet, beste feestvierders, want volgend jaar zijn we terug, klaar om nog meer Carnavalschaos te verspreiden en de stad te overspoelen met nog meer kleur, muziek en misschien zelfs een paar meer wagens - als we die kunnen vinden!

video: GP-TV

foto's: GP-buro