Kunstkistenrace

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 10:49

Wegens succes herhaald: de zeepkistenrace. Maar dan in een nieuw jasje, namelijk de Kunstkistenrace. We roepen leerlingen van alle scholen op om zelf een kunstkist te creëren! Uiteindelijk gaan alle deelnemende scholen de strijd met elkaar aan tijdens een expositie én een race op het Fortes Festival.

foto: Dick Bosch

Lukt het de leerlingen om een racekist om te toveren tot een ‘piece of art’ én ook nog de snelste te zijn tijdens de kunstkistenrace? In deze multidisciplinaire opdracht gaan leerlingen aan de slag met onder andere techniek, duurzaamheid, innovatie, creativiteit en samenwerken.

Thema: Een kunstwerk als inspiratiebron

Het thema van dit jaar is de kunstkistenrace. De opdracht voor de deelnemers is om hun kist te ontwerpen/maken geïnspireerd door een eigen gekozen kunstwerk.

Dit kunstwerk is een bestaand, bekend werk, een kunstenaar, een muziekstuk, een dansuitvoering of iets dergelijks.

Fortes Festival

Gedurende het Fortes Festival op 14 en 15 juni worden alle kunstkarren tentoongesteld. Bezoekers kunnen de kunstwerken dan bewonderen. Op vrijdag 14 juni om 16.00 uur gaan de leerlingen de strijd aan met elkaar tijdens de race. Op het festival zal een racelocatie worden ingericht op een pumptrackbaan verzorgd door The Pump Factory (net als in 2023).

Er zijn prijzen te winnen voor de volgende onderdelen:

  • Snelheid; wie luidt als eerste de bel?
  • Artistiek; de mooiste & kunstzinnigste kunstkist
  • Originaliteit; het gekste, grappigste, tofste idee
  • Innovatie: de beste constructie of de meest originele aandrijving

Aanmelden

Wil je als school meedoen? Meld je dan snel aan via een e-mail naar e.batenburg@gorinchem.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk de deelnemershandleiding toegestuurd met alle informatie.

foto: GP-buro