Zomerfeest Gorinchem: regel je Riveer kaartjes vooraf

Het Zomerfeest in Gorinchem belooft weer een geweldig evenement te worden van dinsdag 20 augustus tot en met zondag 25 augustus. Tijdens deze periode zal de binnenstad bruisen van de activiteiten met vijf avonden vol muziek, gezelligheid en drankjes. De Groenmarkt en de Varkenmarkt zullen het toneel zijn van diverse openluchtconcerten met een fantastische line-up van artiesten. Voor het gemak van de bezoekers zet Riveer extra vaarten in van dinsdag tot en met zaterdag. Bezoekers dienen hun kaartjes eenvoudig vooraf te regelen via de Riveer-app.  Regel je kaartjes vooraf, stap ingecheckt aan boord en vaar zonder zorgen naar Gorinchem. In de Gorcumse binnenstad worden fietsen geweerd en vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort loop je zo naar de Groenmarkt of Varkenmarkt.

Lees meer »

Ed Braad neemt afscheid na 15 jaar Lingehavenconcert

Met een geliefd muziekfestival achter zich, neemt Ed Braad (78) na bijna 15 jaar afscheid als voorzitter van Stichting Lingehavenconcert Gorinchem. Onder zijn bezielende leiding groeide het Lingehavenconcert uit tot een evenement om naar uit te kijken, met wisselende klassieke en moderne muziekoptredens in de prachtige Lingehaven.

Lees meer »

Familiedagen Gorinchem 2024 start kaartverkoop

De voorbereidingen voor de komende editie van Familiedagen in Gorinchem zijn in volle gang. Voor bezoekers begint de voorpret vanaf vandaag, want de kaartverkoop is namelijk gestart. Nieuw dit jaar zijn de zogeheten familiepakket tickets. Verder maakt de organisatie vandaag de eerste namen bekend die komen optreden tijdens dit uitje in de herfstvakantie voor de hele familie.

Lees meer »

Vrijkaartjes voor zomeractiviteiten

Wat geweldig dat de Voedselbank vrijkaartjes heeft ontvangen voor hun klanten! Het is inderdaad een enorme steun voor gezinnen die moeite hebben om rond te komen. Zo kunnen zij toch genieten van leuke activiteiten deze zomer zonder zich zorgen te maken over de kosten. Heb je al plannen gemaakt voor welke activiteiten je wilt bezoeken?

Lees meer »

Maak­plaats in Bibliotheek

De Zomervakantie is aangebroken! Ontdek, in de bibliotheek,  nieuwe dingen in de Maakplaats, waar je kunt spelen, knutselen, experimenteren en digitaal creatief zijn. Het is een plek waar taal, technologie en toekomst samenkomen. Iedereen is welkom om mee te doen! De Maakplaats is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Lees meer »

Amerikaanse Limo-picknick Buiten de Waterpoort en zomersluiting inspiratieplekken

Op vrijdagochtend 12 juli, van 10:00 tot 12:00 uur, organiseert de LimonadeBrigade een fantastische Amerikaanse picknick op het terrein Buiten de Waterpoort. Deze gezellige ochtend markeert het einde van het seizoen voor het MamaCafé, het PeuterCafé en de Ouder Kind Inloop. Na deze activiteit zal de LimonadeBrigade vier weken gesloten zijn voor een welverdiende zomervakantie.

Lees meer »

Warme Zomermarkt op Camping Gasthuis

Op dinsdag 9 juli vond de jaarlijkse Zomermarkt plaats bij het Gasthuis. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de bewoners van het verpleeghuis het Gasthuis. Vanwege het uitzonderlijk warme weer werd besloten de markt te verplaatsen naar de 'Camping' van het Gasthuis.

Lees meer »

Sportweek Oosterlicht in Gorinchem-Oost

In de eerste week van de zomervakantie is er een sportweek op het Dalemplein. Kinderen en jongeren zijn 's middags en 's avonds welkom om te voetballen, korfballen, volleyballen, dansen of basketballen. Op het kerkplein van het Oosterlicht is iedereen welkom voor een drankje.

Lees meer »

Geen groot scherm voor halve finale Nederland-Engeland op de Groenmarkt

De halve finale tussen Nederland en Engeland zal woensdag niet te zien zijn op een groot scherm op de Groenmarkt. Mocht Nederland de finale bereiken, dan overweegt Horeca Grote Markt wel een scherm te plaatsen. Tot nu toe is dit echter niet mogelijk geweest, omdat er geen vergunning werd afgegeven vanwege onvoldoende politiecapaciteit en omdat de wedstrijd als risicowedstrijd werd bestempeld. Het is dus nog onzeker of de horeca een vergunning voor een groot scherm kan bemachtigen.

Lees meer »

Hippiefestival 2024 - zaterdag met storm en zondag met buien en toch was het een feest

Zaterdagmiddag was het al aardig druk bij het Hippiefestival. De temperatuur was aangenaam en er viel weinig regen, maar de wind zorgde wel voor enige overlast. Vanwege de veiligheid werd de muziek bij het grote podium tijdelijk stopgezet. Helaas duurde deze onderbreking een behoorlijk lange tijd, waardoor het optreden van de Vale Gieren als eerste van het programma geschrapt moest worden. 

Lees meer »