Getalenteerde jongeren op Fortes Festival

Gepubliceerd op 3 juni 2023 om 16:54

De hele maand juni bruist de binnenstad vooral in de buitenlucht van de kunst. Maar iktoon komt  ook naar je toe. Ook het Fortes College doet hieraan mee. Fortes Festival geeft getalenteerde jongeren van diverse middelbare scholen uit Nederland een podium. Ook laten studenten van verschillende kunstopleidingen hun talent zien.

Vrijdag en zaterdag was er op een bruisend festivalterrein veel te zien en te beleven. Er kon geluisterd worden naar startende bands en DJ’s. In de theaterwagens pakten cabaretiers de kans voor een try-out van hun programma en werden diverse theateracts uitgevoerd, maar ook singer-songwriters hadden hier een mooie plek. Daarnaast kon je luisteren naar diverse jonge schrijvers die hun verhalen delen. Opleidingen als de Koningstheateracademie en de Havo voor Muziek en Dans (HMD Rotterdam) werkten hieraan graag mee om te laten zien dat je je vanuit passie verder kunt ontwikkelen. 

(meer tekst en foto's onder video)

Op het terrein draaide ook een reuzenrad. Dit draaide overuren om de lange rijen weg te werken. Er was een baan aangelegd waar vrijdagmiddag een zeepkistenrace werd gehouden. Verschillende scholen hadden hier een bijzondere zeepkist voor ontworpen.

Opnieuw was de klimwand langs een van de muren van het Fortes College een grote uitdaging voor hen die geen last hebben van hoogtevrees. Jongerencentrum The Mall had een skatebaan uitgezet en ook deze was erg in trek.

Lokale en regionale ondernemers zorgen voor de zoete en hartige omlijsting in de vorm van foodtrucks.  


«   »