Trijntje Oosterhuis komt naar Gorinchem

Gepubliceerd op 11 juni 2023 om 10:34

Bron en foto: Vestingjazz Gorinchem

Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis speelt met haar zeven koppige band op zaterdagavond 17 juni tijdens VestingJazz ’23 in Gorinchem. Je bent natuurlijk van harte welkom op dit Gratis open lucht concert.

Ze brengt muziek van de in februari van dit jaar overleden Burt Bacharach. Al in 2009 bracht Trijntje haar eerste album uit in samenwerking met deze grootmeester. Bacharach was misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie. Liedjes als The Look Of Love, I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For, Raindrops Keep Fallin’, (The Long To Be) Close To You en vele andere stukken komen van zijn hand. Hij werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin’, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën.

Trijntje maakte drie albums samen met Burt Bacharach en zal tijdens VestingJazz ’23 een aantal van zijn mooiste composities ten gehore brengen.

Het optreden is op zaterdag 17 juni om 20:45 uur en Gratis toegankelijk voor iedereen. Kijk voor het hele programma op www.vestingjazz.nl voor meer informatie over het optreden van Trijntje Oosterhuis en voor de precieze locatie in de binnenstad van Gorinchem.


«   »