Culturele zondag met nieuwe exposities

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 09:09

Zondag 9 juli is het Culturele Zondag. In de zomermaanden zijn de podia gesloten en sommige ateliers en galeries sluiten eveneens tijdelijk hun deuren. Maar er valt toch nog genoeg te zien en te beleven in de mooie vesting.

In het Hendrick Hamelmuseum is de expositie in het teken van een spannende combinatie van robuuste bronzen beelden van Jaap Hartman en kleurrijke, zinnenprikkelende werken van de Koreaanse Jeesun Mo. Deze zondag zal Jaap Hartman zelf aanwezig zijn om over zijn werk te vertellen. In het Gorcums Museum is nog steeds de expositie over voertuigen in de kunst te zien.

In het stiltecentrum van de St. Janstoren is een nieuwe expositie met acrylschilderijen van de bekende Gorcumse kunstenaar Arie Brinkman. In de Burgstraat zijn galerie de Burgpoort en ‘Zeven & Twintig geopend, net als iets verderop Molen de Hoop. In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg, het atelier voor clavecimbelbouw en Painting Blue wordt men hartelijk ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van diverse ambachten. Galerie Kunst bij Karel is een ontmoetingsplek voor zowel beginnende als gevestigde kunstenaars en degenen die naar kunst op zoek zijn. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf’. Donna Bastiaans zal dit keer niet op straat optreden maar op het Hippiefestival. Tenslotte is de Grote Kerk geopend met de slot expositie van deelnemers aan het Atelier van Inspiratie. Neeltje Alblas is daar docent schilderen en begeleidt iedereen van alle leeftijden een jaar lang op hun eigen niveau en stijl. Afgelopen jaar was het thema ‘op reis’. In september start weer een nieuwe cursus.

Theater Peeriscoop, Het Zevende Huis , de Kruitmagazijnen, galerie Sterke Kunst en de Caponnière hebben geen activiteiten en zijn deze zondag gesloten. De toegang is overal gratis. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl


«   »