Lingehavenconcert 2024 Gorinchem al in de steigers

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 08:59

Vroegere edities van het Lingehavenconcert werden altijd in oneven jaartallen gehouden, maar dat ritme is sinds corona veranderd. Wel zijn de voorbereidingen voor het sprookjesachtige klassieke concertweekend in 2024 in volle gang. Een deels vernieuwd bestuur geeft vast een eerste inkijkje in de programmering.

In de Lingehaven, tussen de Kriekenmarkt en het Eind, ligt op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024 weer een imposant podium klaar. Groter dan in de laatste edities zelfs, omdat de podiumdelen ditmaal rondom de palen in de haven worden gelegd. Ruimte genoeg dus voor de muzikanten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, vaste gast op het Lingehavenconcert. Die brengt op 14 september een programma dat het thema ‘Klassiekers’ meekrijgt.

Gorcumse avond

Op de vrijdagavond wordt een succesvol nummer van vorig jaar voortgezet, vertelt voorzitter Ed Braad van de organisatie: ,,Op de Gorcumse liederen die De Bazuin toen speelde hebben we enorm veel positieve reacties gehad. We maken er nu weer een Gorcumse avond van, met De Bazuin en Tommy Netten.’’

Het kidsconcert op vrijdagmiddag en het concert door jonge muzikale talenten op zaterdag completeren de programmering. Na het Lingehavenconcert wordt er nog een expositie ingericht met foto’s van Johannes van Camp en films van deze en eerdere editie om na te genieten.

Sloepjes

De setting wordt verder aangekleed met foodtrucks op het Eind. Bestuurslid René Cremer vult aan: ,,Bezoekers zijn ook weer welkom om met lage sloepjes naar het Lingehavenconcert te komen. Zowel vrijdag als zaterdag hopen we de haven vol te hebben. Iedereen mag voor het podium komen liggen, mits er uiteraard geen opbouw op de sloep staat die het zicht vanaf de tribunes belemmert.’’

René Cremer en Adjan Bos zijn dit jaar toegetreden tot het bestuur. Zij vervangen twee organisatoren van het eerste uur: Theo Bos en Ewald Klaui.

Tekst Matthijs Daniëls / Johannes van Camp/Fotostudio Ziezo


«   »