We trekken naar de stadswal!

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 08:53

Donderdag 10 t/m zaterdag 12 augustus zijn alweer de laatste IFFG buitenbios vertoningen van dit jaar in Gorinchem.  Natuurlijk steken we nog wel het water over om van 25 t/m 27 augustus deze stralende filmzomer af te sluiten bij het prachtige Slot Loevestein

Maar eerst dus met ons scherm naar de Dalemwal!   Kom optimaal genieten van de zwoele avonden, gezelligheid en natuurlijk niet één, niet twee, maar drie absolute must see films!

‘De lommerrijke plaats vormt het heerlijke decor voor drie avonden genieten van films, die deze editie draaien om de liefde. ‘We trappen de eerste avond af met de bejubelde Deense film Rose’, aldus festivaldirecteur van der Kevie. In deze film volgen we twee zussen die een reisje maken naar Parijs en Rose de zorg van haar zus nodig heeft. Het reisgezelschap is niet zo gecharmeerd van het gedrag van Rose, toch weet zij uiteindelijk iedereen voor zich te winnen.

‘Vrijdagavond bevinden we ons met L’Immensita in Rome en steelt actrice Penelope Cruz de show. Ik zag deze film bij het filmfestival in Venetië afgelopen jaar en wist direct dat ik deze film ook graag wilde delen met ons publiek. En dat is dus gelukt’, zegt van der Kevie enthousiast. ‘Zaterdagavond zijn we met Mascarade aan de Franse Rivièra waar verleiding, manipulatie en intriges de boventoon voeren in het liefdesspel. De stoelen staan klaar en de bar is geopend voor een drankje en een snack. Dus plaats nemen maar en afreizen naar Parijs, Rome of de Franse Rivièra, hoe heerlijk is dat. Ik kijk er naar uit om weer veel bezoekers te zien genieten van deze films in de buitenlucht’.

Het IFFG toont drie aaneensluitende avonden om 21.15 uur een film. Donderdag 10 augustus Rose, vrijdag 11 augustus L’Immensita en zaterdag 12 augustus Mascarade.

Rose

Laat je ontroeren door deze Deense feelgood. Eind jaren 90 gaat Ellen met haar schizofrene zus Inger op een busreis naar Parijs. Onderweg laat Inger haar conditie niet verborgen, maar niet alle medereizigers kunnen haar directe uitspraken waarderen. Eenmaal in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen bij haar zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden.

"Als feelgoodmovie en eenvoudig pleidooi voor meer compassie jegens 'de ander' schiet Rose raak." - NRC

L'Immensita

Ook dit jaar pakt de fantastische Penélope Cruz de hoofdrol in één van onze filmvertoningen in de buitenlucht. L'Immensita is een nostalgisch Italiaans familiedrama dat zich afspeelt in de jaren 70, maar weet taboes van alle tijden te doorbreken. Kijk je ook mee? Bestel hier je tickets voor 11 augustus.

Mascarade

Herinner jij je nog de film La Belle Époque in onze uitverkochte buitenbios 2022? Ook dit jaar willen we weer een ijzersterke film van regisseur Nicolas Bedos met jullie delen! De oplichterskomedie Mascarade wil je echt niet missen. Bestel hier je tickets voor 12 augustus.


«   »