Lunchconcert

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 08:00

Ensemble Emeraude met Hannie en Mieke van Huijgevoort, zang. Woensdag  9 augustus, 12:15 uur. Klassiek repertoire, liefde voor tekst en taal, plezier in muziek maken en in het samenstellen van sfeervolle concertprogramma’s, dat bindt hobby-zangeressen Hannie en Mieke van Huijgevoort muzikaal.

Samen met instrumentalisten brengen zij lied-, oratorium- en operaduetten uit alle stijlperioden, werken die fijn zijn om uit te voeren en te horen.

Als vocaal duo verzorgden Hannie en Mieke een barokconcert met klavecinist Eelco Kooiker, “Mélodie meets marimba” met percussionist Wouter de Winne. Met pianist-componist Evert van Merode vormen Hannie en Mieke sinds 2013 Ensemble Émeraude. Het trio maakte “Recordare”, rondom het thema van de herinnering, “In de wind” met klarinettist Marnix van den Berg, ”Landschap en Licht” en onlangs “Krokustijd”. 

In het lunchconcert “Zwaluwen maken zomer” klinken zonnige liederen vol vreugde, vrijheid en vertrouwen. Maar natuurlijk zijn in de mooiste muziek verborgen verlangens, weemoed, pastel- en grijstinten nooit ver weg.

Het bijwonen is gratis, na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gedoneerd, die ten goede komt aan het onderhoud van de kerk.


«   »