Schone-winkelstraat-estafette

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 10:36

Op woensdag 2 augustus staat Gorinchem in het teken van de Schone-winkelstraat-estafette, een initiatief dat niet alleen streeft naar een schonere omgeving, maar ook de betrokkenheid van de lokale gemeenschap vergroot. Het evenement wordt georganiseerd door Schoon Gorinchem en heeft als doel om de winkelstraten vrij te maken van zwerfvuil en het bewustzijn over het belang van een schone omgeving te vergroten.

Het programma voor de Schone-winkelstraat-estafette is als volgt:

8.55 uur - Aanwezigheid bij de Spar

Deelnemers verzamelen ter hoogte van de Spar, waar zij schoonmaaksetjes zullen ontvangen. Deze setjes bevatten grijpers, handschoenen, een steelveger-en-blik, en vuilniszakken. Het idee is dat de deelnemers deze setjes behouden en ze bij de volgende Schone-Winkelstraat-Estafette, die plaatsvindt op 6 september, kunnen gebruiken, evenals elke keer dat zij de entree van de winkels schoonvegen.

9.00 uur - Ontvangst en start

Deelnemers worden welkom geheten door Schoon Gorinchem en Dieter Ouwerkerk van de Boekenkist, tevens straatvertegenwoordiger van de Arkelstraat, zal het startschot geven.

Tot 9.30 uur - Opruimen van zwerfvuil

Gewapend met de schoonmaaksetjes gaan de deelnemers aan de slag om zwerfvuil op te rapen in de winkelstraten. Een karretje van Waardlanden zal aanwezig zijn om de prullenbakken te legen en de verzamelde vuilniszakken mee te nemen. Daarnaast zal Schoon Gorinchem ook de peukenzuiger gebruiken om sigarettenpeuken op te ruimen. Ook worden niet-deelnemende winkeliers uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de actie en hun steentje bij te dragen.

9.30 uur - Afsluiting met koffie en koekjes

Na het harde werk kunnen de deelnemers genieten van een welverdiend bakje koffie bij de Mallemolen. Bakker Van der Grijn zal heerlijke koekjes verzorgen om de ochtend op een gezellige en voldane manier af te sluiten.

foto: GP-buro

De Schone-winkelstraat-estafette is niet alleen een gelegenheid om de stad op te ruimen, maar het is ook een moment van samenkomen en samenwerken voor een gemeenschappelijk doel. Het bevordert het bewustzijn van de lokale gemeenschap over het belang van een schone en leefbare omgeving. Laten we hopen op droog weer, zodat de actie een groot succes wordt!


«   »