Arkelstraat schoon genoeg van vuil

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 09:40

Op 2 augustus hebben de winkeliers van de Arkelstraat in Gorinchem de handen uit de mouwen gestoken om de straat, samen vrijwilligers van Schoon Gorinchem, een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ondanks het regenachtige weer lieten ze zich niet ontmoedigen en namen ze deel aan de vierde editie van de Schone-winkelstraat-estafette. Dit lovenswaardige initiatief werd georganiseerd door Schoon Gorinchem, in samenwerking met de winkeliersvereniging Hartje Gorcum en de stichting Gorinchem Citymarketing.

Het evenement begon met Dieter Ouwerkerk, eigenaar van boekhandel  de Boekenkist en straatvertegenwoordiger, die de aftrap gaf met een symbolische sirene. Gedurende de dag waren deelnemers druk bezig met het schoonvegen van trottoirs voor hun winkels en het opruimen van zwerfvuil. De straat werd bevrijd van allerlei ongewenste items, variërend van papier en plastic tot blikjes en flesjes. Opmerkelijk was de grote hoeveelheid peuken die verzameld werd, wat tot reflectie leidde over het gedrag van rokers.

De opruimactie werd versterkt door de inzet van een speciale peukenzuiger, beschikbaar gesteld door Schoon Gorinchem en te leen bij de VVV. Dit bleek een onmisbaar hulpmiddel bij het aanpakken van het specifieke probleem van peuken op straat.

De Reinigingsdienst Waardlanden leverde waardevolle ondersteuning door materialen zoals vegers en grijpers te verstrekken, evenals door het verzamelde afval op te halen en af te voeren. De inspanningen werden na afloop beloond met een warme traktatie van De Mallemolen, die koffie en koeken aanbood aan degenen die door de regen en wind hadden doorgezet.

De volgende aflevering van dit schoonmaakavontuur: de Schone-winkelstraat-estafette op 6 september.


«   »