Movember: Actievoeren voor prostaatkanker heeft gewerkt!

Nijmegen 30 november 2023. Dankzij de Movember snorrencampagne van het Radboud Oncologie Fonds en de inzet van een groot aantal snorrendragers, rallyrijders, marathonlopers, vermogensfondsen en Students Fight Cancer, kan na twee jaar actievoeren weer een belangrijk onderzoek naar prostaatkanker starten! 

Lees meer »

Gorcums Winterfestijn opent binnenkort zijn deuren

Met de naderende komst van december en het afscheid van Sinterklaas, staat Gorinchem alweer klaar voor het volgende betoverende evenement: Kerstmis. Maar voordat we ons begeven in de kerstsfeer, wacht ons eerst een prachtig winterfestijn. Op 15 december wordt op de Grote Markt het Winterfestijn geopend met een feestelijke ceremonie en sponsorborrel op de Schaatsbaan.

Lees meer »

In Waardlanden-gemeenten leveren kerstbomen 50 cent op

Inwoners van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kunnen dit jaar weer een leuk zakcentje verdienen door kerstbomen naar centrale inzamelplaatsen in de buurt of mét de milieupas naar een van de milieustraten van Waardlanden te brengen. Elke echte kerstboom zonder houten kruis, pot, spijkers en versiering levert 50 cent op

Lees meer »

Dock Live 2023 in Aanlegsteiger

Buurthuis De Aanlegsteiger bestaat al 60 jaar dit jaar. Het enige buurthuis binnen de vesting herbergt vele leuke activiteiten en zo ook dit jaarlijks akoestisch festival. Dock live dat voor de negende keer in het buurthuis wordt gehouden, was voorheen in de voormalige Haarhorst -daar werd het in 2002 voor het eerst gehouden – en daarna nog een aantal jaar in de Elzenhof in Dalem. 

Lees meer »

Speur, puzzel en scoor een leuk presentje

Doe jij mee met de Sint Puzzelroute door Hartje Gorcum? Puzzelpiet heeft in 18 etalages in onze binnenstad een chocoladeletter achtergelaten. Alle letters samen vormen een zin en met dié zin kun jij een leuk presentje ophalen!

Lees meer »

Prachtig Winterconcert in Johanneskerk

Op vrijdag 15 december brengen Ensemble Vocal Gorkum en Vrouwenkoor Ackoord een betoverende avond vol muzikale pracht naar de Johanneskerk in Gorinchem. Onder de bezielende leiding van Siebren Zwaan en Olga Malkina belooft dit unieke samenspel een onvergetelijke ervaring te worden voor alle liefhebbers van diverse muziekgenres.

Lees meer »

Veteranencafé in “De Bunker”

Op zaterdag 2 december 2023 vindt er in "DE Bunker," gelegen aan Vijfde Uitgang 3-5, 4201 XH Gorinchem weer een Veteranencafé plaats. Het Veteranencafé zal plaatsvinden tussen 14:00 en 17:00 uur.

Lees meer »

Kerstwandeltheater 2023

Op zaterdag 16 december wordt in Gorinchem-Oost, voor de vierde keer, het Kerstwandeltheater georganiseerd. Het thema is: Hoop doet stralen. U loopt een route door de wijk Hoog Dalem met 10 tafereeltjes die een verhaal vertellen over schaduw, licht, hoop en vrede. Met toneel, muziek en zang wordt het kerstverhaal verbeeld door mensen uit de wijk. 

Lees meer »

Symposion viert 50-jarig jubileum met bijzondere kunstexpositie in Gorinchem

Symposion, het bastion van kunst en creativiteit, markeert zijn gouden jubileum met een eerbetoon aan de visionaire kunstenaars die in 1974 hun werk tentoonstelden in Gorinchem. Dit unieke eerbetoon, geleid door kunstenaar Gert Jan Ariaans, zal een benefietexpositie omvatten die zowel zijn toekomstige plannen als zijn bestaande werken in de schijnwerpers zet.

Lees meer »