Hameldag in het Hendrick Hamel Museum

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 08:00

In het Hendrick Hamel Museum, aan de Kortendijk in Gorinchem, maakt u kennis met Gorcumer Hendrick Hamel, die in 1653 als scheepsboekhouder voor de VOC naar Japan voer en op de kust van Korea schipbreuk leed. Zonder het ‘journael’ van zijn reis zou de wereld nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land. Daarom wordt de Hamel wel gezien als ‘de ontdekker van Korea’.

Rond zijn geboortedag, op zaterdag 19 augustus, organiseert het museum van 10.00- 17.00 uur de jaarlijkse Hameldag. Bezoekers worden ontvangen met muziek, drankjes en hapjes. Theatergroep BISonder verzorgt rondleidingen waarbij de gasten, op theatrale wijze,  worden meegenomen in Hamels avontuur: vanaf de dramatische schipbreuk, via wonderbaarlijke ontmoetingen, tot de ontsnapping uit gevangenschap in Korea.

Aanvang van de rondleidingen:  tussen 11.00/16.00  uur op elk heel uur. U kunt een kaartje kopen bij de VVV in het Gorcums Museum, € 5,50 p.p.  

Bezoek gelijk ook de expositie Holland meets Korea, met beelden van Jaap Hartman en kleurrijke grafiek van de Koreaanse Jeesun Mo.   

Voor nadere inlichting kunt u kijken op de website:  

www.hendrickhamelmuseum.nl.

eigen foto