Slakken en slangen en meer reptielen in de bibliotheek

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 10:57

Op een vrolijke woensdagochtend, op 9 augustus, stroomde de Bibliotheek AanZet aan de Groenmarkt snel vol met nieuwsgierige kinderen en hun ouders. De klok naderde 10 uur, het tijdstip waarop Exotus Serpenti uit Zoetermeer hun boeiende verhaal over verschillende reptielen zou beginnen. 

De opkomst was overweldigend en binnen no-time was de activiteit volgeboekt. Gelukkig kon in samenwerking met Exotus Serpenti een extra medewerker worden ingezet, waardoor nog eens 25 kinderen konden deelnemen aan het evenement.

Bij aanvang van het evenement zat de zaal vol met enthousiaste kinderen en hun ouders. De nieuwsgierigheid was voelbaar in de lucht, en het bleek dat geen van hen bang was voor slangen en andere reptielen. De deskundige medewerkers van Exotus Serpenti namen het podium in en begonnen met het delen van hun kennis en ervaring over verschillende soorten reptielen.

Met levendige verhalen en interactieve demonstraties leerden de medewerkers de kinderen en hun ouders over de unieke eigenschappen van de reptielen. Ze bespraken bijvoorbeeld welke reptielen giftig waren en hoe je mannetjes van vrouwtjes kon onderscheiden. Ook het raadselachtige kenmerk van de gespleten tong bij slangen werd uitgelegd: dit stelt hen in staat om geuren aan beide zijden van hun tong waar te nemen en zo hun omgeving te verkennen.

Na elk informatief verhaal kwamen de medewerkers langs de kinderen zodat de reptielen dichterbij konen zien. Ze mochten de dieren aanraken en voelen aan hun schubben, onder het zorgvuldige toezicht van de medewerkers. Ondanks de stekelige verschijning van sommige reptielen, toonden de meeste kinderen geen angst en waren ze juist gefascineerd door de bijzondere texturen en eigenschappen van de dieren.

Hoogtepunten van de ochtend waren de momenten waarop diverse reptielen, zoals schildpadden, reuzenslakken, grote kikkers en kameleons, werden gepresenteerd aan het publiek. Het interactieve karakter van het evenement bracht een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud, terwijl ze de kans kregen om deze fascinerende wezens van dichtbij te zien en aan te raken.

Maar het meest opwindende moment brak aan toen aan het einde van het evenement drie slangen werden geïntroduceerd, variërend van klein naar groot. Moedige deelnemers, jong en oud, kregen de kans om de slangen om hun nek te dragen. Dit unieke avontuur zorgde voor opwinding en een gevoel van overwinning bij degenen die de uitdaging aandurfden.

Al met al was het een buitengewoon succesvolle ochtend vol leren, verwondering en interactie met reptielen. Als je deze geweldige ervaring hebt gemist, maak je geen zorgen: er zijn vast meer kansen om deel te nemen aan vergelijkbare evenementen in de toekomst. Of als je niet kunt wachten, kun je zelfs Exotus Serpenti uitnodigen voor een privé-evenement, zoals een kinderfeestje, waarbij kinderen persoonlijk kennis kunnen maken met deze boeiende reptielen en een onvergetelijke ervaring kunnen opdoen.

Info: Reptielen presentaties voor Kinderen! | Exotus Serpenti

video en foto's: GP-TV / GP-buro