Wijnfestival Lekker Gorcum druk en gezellig

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 09:47

Vrijdag vond aan de Gorcumse Stadswal, rondom de Molen Nooit Volmaakt,  het meest sfeervolle evenement van het jaar plaats. Het eerste echte "Lekker Gorcum Wijnfestival". En wat is een lekker wijntje zonder een heerlijk hapje? Er waren op de wal diverse wijnspecialisten aanwezig die advies gaven over de perfecte wijnkeuze.

De toegang tot dit heerlijke evenement was gratis, maar bij binnenkomst werd er wel een plastic wijnglas verkocht voor 5 euro. Dit glas mocht je behouden en bleek handig voor andere gelegenheden.

Het wijnfestival bood een overvloed aan wijnen. Met meer dan 40 verschillende soorten uit alle hoeken van de wereld, was er voor elke smaak iets te ontdekken. En alsof dat nog niet genoeg was, werden de bezoekers ook getrakteerd op smakelijke hapjes van de diverse foodtrucks, die een speciale menukaart hadden samengesteld voor het evenement.

Voor de muzikale sfeer was er een podium waarop singer-songwriters optraden en zorgden voor een ontspannen ambiance. Het was de perfecte gelegenheid om te genieten van goede muziek, onder andere van Taas de Band en DJ Farbriddges, en natuurlijk, de uitstekende wijn.

De organisatoren, Kamal Basu en Alicia van den Berg, hadden vorig jaar de eerste wijnfestival georganiseerd en dit was een groot succes geweest. Dit jaar waren ze terug en hadden ze nog meer te bieden. De locatie rondom "Molen Nooit Volmaakt" bleek een idyllisch decor voor het festival, en de stadswal voegde een vleugje romantiek toe aan de festiviteiten.

Alicia, ook wel bekend als sommelier onder de naam Merlotgenoten, en haar partner Kamal, die eigenaar zijn van wijnbar De WijnBoutique aan de Langendijk in Gorcum, hadden een indrukwekkende selectie van meer dan 40 wijnen samengesteld voor het festival. Maar het aanbod beperkte zich niet alleen tot wijn; er waren ook alcoholvrije alternatieven beschikbaar en zelfs bier voor degenen die liever iets anders wilden proberen.

Al met al was het "Lekker Gorcum Wijnfestival" een samensmelting van muzikale verwennerij en een scala aan uitmuntende wijnen. Het festival bood een kans om te ontspannen, te genieten en nieuwe smaken te ontdekken, rondom "Molen Nooit Volmaakt".

video en foto's: GP-TV / GP-buro