Stoepranden toernooi kon niet door gaan

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 18:43

Het geplande evenement voor de voorronde van het NK stoepranden in Gorinchem op zaterdag 12 augustus, georganiseerd door Jantje Beton, heeft te maken gehad met uitdagingen als gevolg van het weer en afwezige deelnemers.

De voorronde zou plaatsvinden op het plein bij De Bunker aan de Dalemwal. Om te zorgen voor speelranden in het gebied zonder trottoirs werden vervangende blokken geplaatst. Voor inschrijvingen was er een tafel opgezet voor degenen die zich nog wilden aanmelden.

Echter, de ochtend van het evenement begon met regenachtig weer, wat resulteerde in de afzegging van 10 van de 23 aangemelde deelnemers. Nog eens 13 aangemelde deelnemers kwamen helemaal niet opdagen. Ondertussen klaarde het weer op en begon de zon te schijnen voordat het "stoepranden" daadwerkelijk zou beginnen.

Helaas moest de Stichting Speelgoedbank Gorinchem met haar vrijwilligers alles afbreken vanwege de tegenvallende opkomst en het opgeklaarde weer. De Speelgoedbank is van plan om te overleggen of het mogelijk is om op korte termijn de voorronde opnieuw te organiseren. Dit is echter een uitdaging omdat de einddatum voor aanmeldingen bij Jantje Beton nadert.

Jammer voor de Stichting Speelgoedbank en niet zo fraai van de deelnemers die zonder afmelding wegbleven.

foto: GP-buro