COC blij met eerste Pride van Gorinchem

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 10:43

16 september 2023 zal in Gorinchem de eerste Pride georganiseerd worden. Tijdens de Pride zal er een Pride March gehouden worden, een informatiemarkt en een programmering met onder andere een dragqueen verkiezing.

Op zaterdag 16 september 2023 zal de eerste Gorinchem Pride gehouden worden. COC Rotterdam is trots op deze belangrijke stap. “Een Pride is een belangrijk event voor de LHBTIQ+ (Lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer) gemeenschap. Niet alleen is het een moment om elkaar te ontmoeten, maar juist ook om ervoor te zorgen dat de gemeenschap hun situatie kan tonen.” laat Maarten Venhovens, voorzitter COC Rotterdam weten. “Juist in een periode waarin steeds meer desinformatie over onze gemeenschap rond gaat op het Internet waardoor we ook meer geweld en pesterijen zien, wordt het tijd dat we laten zien hoe het werkelijk is. Wij zijn dan ook enorm trots op onze groep in Gorinchem. Die hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.” 

Pride March

Voorafgaande aan de Pride wordt door enkele leden van de lokale LHBTIQ+ gemeenschap een march georganiseerd. Tijdens deze manifestatie lopen mensen vanaf het stadhuis naar het Pride terrein ter ondersteuning van de Pride. Naast een serieuze kant, zal er vooral een gezellige sfeer zijn. 

Gorinchem Pride

Op de locatie van de Gorinchem Pride zal een informatiemarkt aanwezig zijn. Op de markt zijn er naast diverse kramen ook leuke workshops te volgen voor jong en oud. Daarnaast is er een podium waar o.a. de dragqueen verkiezing ‘So you think you can drag’ gehouden wordt, maar ook waar live muziek gespeeld wordt. Tussen de diverse optredens zal er een naaldhakkenrace gelopen worden met mooie prijzen!

Het Pride terrein zal vanaf 10 uur tot 18 uur toegankelijk zijn bij de Vijfde Uitgang 3-5. (De Bunker). De Pride March is vanaf 11 uur.